Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019


Με αφορμή το πρόγραμμα της ΝΔ και τις πρόσφατες δηλώσεις της τομεάρχη Παιδείας κ. Κεραμέως, εάν αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας θα γκρεμίσουν όλα τα «οικοδομήματα» της παρούσας Κυβέρνησης στον χώρο της Παιδείας.

Συγκεκριμένα προτίθενται να καταργήσουν όλους τους νόμους για τις συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Ειδικά για την Φλώρινα και τη Δυτική Μακεδονία το κόστος από την κατάργηση του νόμου θα είναι τεράστιο. Καταφέραμε να φτιάξουμε ένα νέο μεγάλο Πανεπιστήμιο από το οποίο η Φλώρινα πήρε τρεις Σχολές και τέσσερα νέα Τμήματα (Ψυχολογίας, Γεωπονίας, Κινηματογράφου και Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής).

Θα προχωρήσουν σε κατάργηση του νόμου για την συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας;

Θα καταργήσουν τα ιδρυθέντα νέα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Φλώρινας;

Θα σταματήσουν τις διαδικασίες διορισμού μόνιμων εκπαιδευτικών στην ειδική και στη γενική αγωγή;

Θα προχωρήσουν στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων;

Η ΝΔ οφείλει να δώσει σαφείς απαντήσεις σε αυτά τα ζητήματα. Όλη η τοπική κοινωνία του νομού μας πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση για να σώσουμε το Πανεπιστήμιο και τα Τμήματα που με αγώνες καταφέραμε να ιδρύσουμε στη Φλώρινα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.