Δελτίο τύπου της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας, κας Θ. Πέρκα για την κατάθεση βουλευτικής τροπολογίας – προσθήκης για την Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ ακινήτων που υπέστησαν σοβαρές ζημίες εξ αιτίας κατολισθήσεων και ρηγματώσεων εδαφών που βρίσκονται στην Τοπική Κοινότητα Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας

Η κα Πέρκα, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής της 30ης Ιουλίου 2019 κατέθεσε την πρώτη της βουλευτική τροπολογία – προσθήκη, σύμφωνα με το άρθρο 74 του Συντάγματος και τα άρθρα 87-88 του Κανονισμού της Βουλής του Ελλήνων, στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Μείωση ΕΝΦΙΑ και βελτιώσεις στην ρύθμιση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση του ν.4611/2019». Η τροπολογία – προσθήκη αφορούσε την «Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ ακινήτων που υπέστησαν σοβαρές ζημίες εξ αιτίας κατολισθήσεων και ρηγματώσεων εδαφών που βρίσκονται στην Τοπική Κοινότητα Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας». Με την προτεινόμενη διάταξη απαλλάσσονται από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. των ετών 2018-2019, κτίσματα μετά του αναλογούντος σε αυτά οικοπέδου, τα οποία έχουν αποδεδειγμένα υποστεί σοβαρές ζημιές που τα καθιστούν μη λειτουργικά και βρίσκονται στην Τοπική Κοινότητα Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η διάταξη αυτή κρίνεται αναγκαία για την ανακούφιση των πληγέντων φορολογουμένων λόγω των κατολισθήσεων και ρηγματώσεων που συνέβησαν στη συγκεκριμένη Τοπική Κοινότητα. 
Η κα Πέρκα κατά τη συζήτηση του κατεπείγοντος σχεδίου νόμου ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με την κατατεθείσα τροπολογία. Η τροπολογία – προσθήκη της κας Πέρκα δεν έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Οικονομικών και ως εκ τούτου δεν συζητήθηκε. 
Η τροπολογία - προσθήκη θα κατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο / πρότασης νόμου μαζί με άλλες συναφείς τροπολογίες.