Καιρός: Σε κλοιό αφρικανικής ζέστης μπαίνει η Ελλάδα. Το Σαββατοκύριακο το θερμόμετρο θα χτυπήσει «κόκκινο» ξεπερνώντας τους 40 βαθμούς Κελσίου, αγγίζοντας σε ορισμένες περιοχές ακόμη και τους 44!
Ο Ιούλιος δίνει τη σκυτάλη στον «αγριεμένο» Αύγουστο και όσοι έχουν μείνει στις πόλεις θα βιώσουν τον πρώτο πραγματικό καύσωνα του φετινού καλοκαιριού, ο οποίος θα κρατήσει αρκετά 24ωρα.
Το ισχυρό θερμό κύμα αναμένεται να πλήξει τη χώρα από την Πέμπτη (1/8) σπρώχνοντας το θερμόμετρο πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

ΠΕΜΠΤΗ 01-08-2019: Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα βορειοανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο από τα δυτικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02-08-2019: Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 03-08-2019: Στα βόρεια αρχικά αίθριος καιρός βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα βορείων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και οι τιμές της θα κυμανθούν σε υψηλά επίπεδα στα ανατολικά και τα νότια ηπειρωτικά.


ΚΥΡΙΑΚΗ 04-08-2019: Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη, θερμές αέριες μάζες έρχονται από την Αφρική με αποτέλεσμα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας ο υδράργυρος να εκτιμάται πως θα αγγίξει μέχρι και τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο.
Στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, σύμφωνα με την πρόγνωση, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου και σε Αττική και Βοιωτία τους 41.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου (3-4/8) προβλέπεται δύσκολο ακόμα και για όσους θα βρεθούν σε παραθαλάσσσιες περιοχές λόγω της αυξημένης υγρασίας.


πηγή : newsbomb.gr