Τρείς θανατώσεις σκύλων φύλαξης κοπαδιών είναι ο θλιβερός απολογισμός του νέου κρούσματος παράνομης  χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων (φόλες)  που έλαβε χώρα στην περιοχή της Βεύης Φλώρινας στις  20  Ιουλίου.

Οι ομάδες πεδίου των προγραμμάτων «LIFE AMY BEAR» και «Δράση Ομάδας Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων στη Δυτική Μακεδονία» έδρασαν συνεργατικά ενάντια σε ένα ακόμα περιστατικό, ενός φαινομένου που αποτελεί μάστιγα για την άγρια ζωή και σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. 

Την 21η Ιουλίου η Ομάδα του LIFE AMY BEAR ενημερώθηκε από τον κτηνοτρόφο ο οποίος είχε χάσει τρία από τα σκυλιά του την προηγούμενη ημέρα και φοβόταν ότι πιθανόν να έχουν δηλητηριαστεί. Ειδοποιήθηκε η Ομάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας η οποία διενέργησε έρευνα στην περιοχή για τον εντοπισμό των εξαφανισμένων τσοπανόσκυλων και την αφαίρεση από τη φύση δολωμάτων που ενδεχομένως υπήρχαν στην περιοχή.
Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ εντόπισε νεκρό από δηλητηρίαση το ένα από τα τρία σκυλιά. Η Ομάδα του LIFE AMY BEAR διένειμε δωρεάν σε κτηνοτρόφους της περιοχής κυτία πρώτων βοηθειών για την αντιμετώπιση δηλητηριάσεων των σκύλων φύλαξης κοπαδιών. Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα μοιραστούν συνολικά 800 κυτία πρώτων βοηθειών.


πηγή :rthess.gr