To Παιδικό Τμήμα του Εικαστικού Τμήματος της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας το συγχαίρει τους μαθητές Ελισάβετ Δούμτση, Φλώρα Κουτσιπέτρου και Ερμιόνη Παπούλια που βραβεύτηκαν στην 1η Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής, στον πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε για πρώτη φορά η Παιδική Πινακοθήκη της Ελλάδος, υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Να σημειωθεί ότι, τα έργα των βραβευθέντων μαθητών θα συμμετέχουν σε έκθεση ζωγραφικής που διοργανώνει η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, το Φθινόπωρο του 2019, στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αθήνα, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο το 2020. Η Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής 2018-2019 θα κορυφωθεί με μια λαμπερή τελετή βράβευσης την 1η Δεκεμβρίου 2019 στο Μουσείο Ακρόπολης.


Όλοι οι μαθητές του τμήματος τιμήθηκαν με τιμητικό τίτλο για την προσπάθεια τους. Το τμήμα λειτουργεί σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κιουταχειωτών-Μικρασιατών Φλώρινας «ο Άγιος Μηνάς» και διδάσκουσα είναι η βραβευμένη εικαστικός και θεατρολόγος, κυρία Δήμητρα Ξενάκη.