Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019


Μετά από προσπάθειες που ξεπερνούν τη δεκαετία εντάχθηκε τελικά στις 3.7.2019 με υπογραφή του ΓΓ. Αγροτικής πολιτικής και διαχείρισης κοινοτικών πόρων κ. Χαράλαμπου Κασίμη το έργο αρδευτικό δίκτυο Πρεσπών. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στην Πρέσπα και αφορά την αλλαγή του αρδευτικού δικτύου στον κάμπο των Πρεσπών με νέο, υπό πίεση, κατάλληλο για στάγδην άρδευση προϋπολογισμού 20,685 εκατομμυρίων ευρώ.

Συνολικά στο μέτρο 4.3.1 υποβλήθηκαν 45 προτάσεις εκ των οποίων εγκρίθηκαν 31 συνολικού προϋπολογισμού 448 εκ. Ευρώ. Το αρδευτικό δίκτυο Πρεσπών συγκέντρωσε την μεγαλύτερη βαθμολογία με βάση τα κριτήρια της πρόσκλησης και έτσι κατετάγη πρώτο πανελλαδικά.

Ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Είναι μια εξαιρετική εξέλιξη που ήρθε μετά από πολύχρονες προσπάθειες όλων μαζί των φορέων των Πρεσπών που ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό σκοπό. Νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πολύ υψηλή βαθμολογία που πήρε το έργο, με κριτήρια που βασίζονταν στις προτεραιότητες του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Πιστεύω και ελπίζω ότι αντίστοιχη θα είναι και η προτεραιότητα με την οποία τα αρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Υποδομών θα προχωρήσουν στην δημοπράτηση και τελικά υλοποίηση του πιο σημαντικού αναπτυξιακού έργου της Πρέσπας».

Δείτε εδώ τον Επικαιροποιημένο πίνακα αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων στήριξης της με αριθμ. 3310/23-04-2018 πρόσκλησης της δράσης 4.3.1: «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (ΠΑΑ 2014-2020).

Δείτε εδώ την Ένταξη της Πράξης: «ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΕΣΠΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ» με κωδικό ΟΠΣΑΑ: 0011326045 στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-202


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.