κείμενο : Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία καταγράφει στο ενεργητικό του ο πολιτιστικός σύλλογος εργαζομένων ΔΕΗ Ν. Φλώρινας με την πραγματοποίηση του 5ου παραδοσιακού πανηγυριού της Φλώρινας ανήμερα της γιορτής του πολιούχου της Φλώρινας Αγ. Παντελεήμονα.

Κι αυτή η εκδήλωση σημείωσε την ίδια επιτυχία με τα προηγούμενες κι αυτό αποδεικνύεται από την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου που ξεπερνούσε τις 3.000. Είναι σταθερά από τις πολυπληθέστερες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Βέβαια οι επιτυχίες δεν έρχονται μόνες τους. Χρειάζεται σοβαρή και επίπονη δουλειά, οργάνωση, μεράκι και φαντασία. Κι αυτό φαίνεται να το γνωρίζουν καλά οι άνθρωποι του συλλόγου. Να επισημάνουμε ότι μια τόσο μεγάλη εκδήλωση που αγκαλιάστηκε από τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε με ελάχιστα χρήματα. Έχει ελάχιστο κόστος.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με το κάλεσμα από συλλόγους και ορχήστρες με τσίπουρο και χορό από δύο σημεία του ποταμού από τα σχολεία και τον «Αριστοτέλη» και συναντήθηκαν στην εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα. Στη συνέχεια μέσα από τους κεντρικούς δρόμους κατευθύνθηκαν στο νέο πάρκο όπου χόρεψαν 17 σύλλογοι, ικανοποιώντας τους χιλιάδες θεατές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Φλώρινας Άκης Καραγκιοζίδης οι δύο βουλευτές της ΠΕ Φλώρινας Πέτη Πέρκα και Γιάννης Αντωνιάδης, ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Φλώρινας περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Αντωνιάδης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φλώρινας Νίκος Μουρατίδης και φυσικά οι Φλωρινιώτες και οι Φλωρινιώτισσες.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι το φετινό παραδοσιακό πανηγύρι της Φλώρινας τίμησε με την παρουσία του ο αντιπρόεδρος της βουλής Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος στον χαιρετισμό του είπε πως αγαπάει τον κόσμο της Φλώρινας τόσο που μπορούμε να τον θεωρούμε ως τον τρίτο βουλευτή της περιοχής μας.