Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019

-Ένας μεγαλοεργολάβος έχτιζε και πούλαγε, κάποια στιγμή η ζήτηση των διαμερισμάτων ήταν τόσο μεγάλη που «αναγκάστηκε» να παραβεί τον νόμο, αποφάσισε αντί πέντε ορόφους να «σηκώσει» έξι.

-Η δουλεία περπατούσε και ο εργολάβος καμάρωνε το έργο του από την παράνομη πλάκα του έκτου ορόφου, κάποια στιγμή διέκρινε ένα πολεοδόμο να ανεβαίνει τις σκάλες.

-Ο εργολάβος τον καλωσόρισε και προθυμοποιήθηκε να τον φιλέψει στο απέναντι καφενεδάκι της οικοδομής. Εκεί ξεκίνησε η συζήτηση, ποιός καλός άνεμος σας φέρνει από δω είπε ο εργολάβος.

-Παραβιάσατε τους κανονισμούς η άδεια είναι για πέντε ορόφους και εσείς «σηκώνεται» έξι, είπε ο πολεοδόμος.

-Αυτό είναι το πρόβλημα απάντησε ο εργολάβος, δεν βλέπεις ότι δίνω περισσότερη δουλειά στους εργάτες και σε όλα τα συναφή επαγγέλματα της οικοδομής, πληρώνω φόρους στο κράτος και συμβάλω στην ρευστότητα των τραπεζών με τις καταθέσεις μου.

-Μα κύριε ο νόμος το απαγορεύει, είπε «πονηρά» κλείνοντας το μάτι ο πολεοδόμος.

-«Ότι απαγορεύει ο νόμος το επιτρέπει το φακελάκι», συμπλήρωσε με χαρά ο εργολάβος και έδωσαν τα χέρια.-

Κεντρική ιδέα: Το «φακελάκι» ελκύει πάντα ανθρώπους με χαμηλή ηθική που θέλουν να κάνουν πλούσια ζωή.


Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος - Εκδότης
iliadisspiros@hotmail.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.