Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινάει! Ο καθένας και η καθεμιά από τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας – μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς - έχει θέσει καινούριους στόχους και εύχομαι ολόψυχα την επίτευξή τους, διότι όλοι αυτοί οι προσωπικοί στόχοι συνθέτουν τον μεγάλο στόχο, αυτόν της εκπαίδευσης και της βελτίωσης της νέας γενιάς, των παιδιών μας.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά γεγονότα, όχι μόνο για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αλλά για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Επιπλέον, θεωρώ ότι είναι το πιο ελπιδοφόρο γεγονός, καθώς τα νιάτα, το μέλλον του τόπου μας ξεκινούν μία νέα προσπάθεια.

Είμαι επικεφαλής μίας Δημοτικής Αρχής λίγων ημερών και δεν μας έχει δοθεί η ευκαιρία να αποδείξουμε έμπρακτα την αγάπη και τον σεβασμό μας για την εκπαιδευτική κοινότητα και το έργο που επιτελεί. Θα το πράξουμε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και φυσικά πριν από κάθε σχολική χρονιά με τη συντήρηση και βελτίωση των υποδομών εκπαίδευσης του τόπου μας. Είμαστε και θα είμαστε κοντά στην εκπαιδευτική προσπάθεια και κάθε προσπάθεια βελτίωσης της νέας γενιάς.

Βέβαια, το δυσκολότερο έργο γι’ αυτή και για κάθε σχολική χρονιά το έχουν οι πρωταγωνιστές, που δεν είναι άλλοι από τα μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς. Όλοι αυτοί που θα δώσουν την καθημερινή μάχη για να βελτιώσουμε το επίπεδο εκπαίδευσης των παιδιών μας, να βελτιώσουμε το επίπεδο του λαού μας!

Εύχομαι λοιπόν ολόψυχα σε όλους σας οι στόχοι που βάλατε να είναι υψηλοί και να τους πετύχετε με τη μόνη γνωστή συνταγή που υπάρχει μέχρι σήμερα, την σκληρή και οργανωμένη δουλειά. Από την πλευρά μας θα είμαστε πάντα στο πλάι σας για να αντιμετωπίζουμε από κοινού τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που θα προκύπτουν κατά τη διάρκεια και αυτής της σχολικής χρονιάς.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Άνθιμος Μπιτάκης
Δήμαρχος Αμυνταίου