αναδημοσίευση από : echoflorina.gr

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η εκδήλωση «Πατρίδων Γεύσεις», το Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας.
Το φετινό θέμα, «Κάθε σπίτι και μια γιορτή», περιλάμβανε αναβίωση του εορτασμού των ονομαστικών εορτών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εντός του κτιρίου της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, οι οποίες όμως δεν στάθηκαν εμπόδιο για τον κόσμο που έδωσε το παρόν, για να παρακολουθήσει τα δρώμενα και να απολαύσει παραδοσιακά εδέσματα, τα οποία προετοίμασαν οι σύλλογοι που συμμετείχαν.


Την εκδήλωση συντόνισε η γενική γραμματέας της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας Ιωάννα Χρυσοχοΐδου ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο  νέος Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Μακεδονίας Βασίλειος Άμπας και η Σχολική Σύμβουλος Κωνσταντία Βαϊρινού.


Στο καλλιτεχνικό μέρος συμμετείχαν κατά σειρά ο Σύλλογος Θεσσαλών και Φίλων Φλώρινας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαίστρας «η Παράδοση», Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Φλώρινας «Η Ολυμπιάς», Ο Σύλλογος Κιουταχειωτών & Μικρασιατών Φλώρινας και η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας.

Η εκδήλωση «Πατρίδων Γεύσεις» έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός και έχει ως βασικό στόχο την ανάδειξη πτυχών της καθημερινότητας διαφόρων περιοχών της χώρας μας κατά το παρελθόν, όπως η διατροφή, τα ήθη και τα έθιμα. Το σημαντικότερο όμως στοιχείο που τη χαρακτηρίζει είναι η συλλογικότητα, που έχει ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση νοοτροπίας συνεργασίας μεταξύ των πολιτιστικών συλλόγων της Π.Ε. Φλώρινας που συμμετέχουν.

Δείτε το σχετικό βίντεο και φωτογραφίες: