Θεωρώντας πως εξάντλησα το θέμα του προσεταιρισμού στελεχών της παράταξής μας από τον κ. Μπιτάκη στο τελευταίο δελτίο τύπου, αλλά και στην τοποθέτησή μου κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν είχα σκοπό να επανέλθω εκ νέου για το ίδιο θέμα. Οφείλω όμως να τοποθετηθώ για τελευταία φορά, επειδή ο κ. Μπιτάκης επανήλθε «σε προσωπικό επίπεδο», παραποιώντας ακόμα περισσότερο τα πραγματικά περιστατικά.

Δεν είναι αλήθεια ότι ο κ. Μπιτάκης είναι θιασώτης των συμπράξεων και ποτέ δεν προσκάλεσε την παράταξή μας για ουσιαστική συζήτηση ή πρόταση για σύμπραξη των παρατάξεων μας.

Είναι αλήθεια ότι στους όμορους δήμους αλλά και σε όλη την επικράτεια έγιναν συμπράξεις παρατάξεων σε αντίθεση με τον Δήμο Αμυνταίου. Να υποθέσουμε κατά τα λεγόμενα κ. Μπιτάκη ότι εκεί, είτε ο Δήμαρχος είναι ικανότερος διαπραγματευτής και δεν προσπάθησε να υφαρπάξει Δημοτικούς Συμβούλους από παράταξη της αντιπολίτευσης, είτε οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι περισσότερο ανεκτικές. Ας κρίνουν οι δημότες μας.

Είναι αλήθεια ότι ο κ. Μπιτάκης λίγες ημέρες πριν την ανάληψη των καθηκόντων του, απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για ενδεχόμενες συμπράξεις. Πλην όμως, είχε ήδη προβεί εκ των προτέρων και αμέσως μετά τις εκλογές, σε αντικανονικές και πολιτικά αθέμιτες ενέργειες διάλυσης της παράταξής μας. Με την μέθοδο της πολιτικής συναλλαγής δια της παροχής αξιωμάτων σε έμμισθες θέσεις του Δήμου, εγκόλπωσε στην παράταξή του έναν Δημοτικό Σύμβουλο της δικής μας παράταξης.

Ο κ. Μπιτάκηςεθίγει προσωπικά λοιπόν και επανέρχεται «με την Γίδα ακόμα στην πλάτη» να μας πείσει ότι αυτό που έγινε δεν είναι αυτό που νομίζουμε και προσχηματικά μας επαναλαμβάνει μετ’ επιτάσεως ότι η πρόσκληση για διάλογο είναι ακόμα ανοιχτή!

Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου με ήθος και αξιοπρέπεια και τις αρχές που διέπουν την παράταξή μας, για την πρόοδο των δημοτών μας.

ΤΡΥΦΩΝ ΓΡΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
«ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ»