Λυπάμαι ειλικρινά για το ατυχές περιστατικό στο ζωολογικό κήπο, το οποίο μας θλίβει όλους.

Είναι γνωστό ότι η δική μας θητεία ξεκίνησε μόλις πριν 20 μέρες και όπως είναι φυσικό δεν μπορούμε να βάλουμε σε μια λειτουργική τάξη όλες τις δραστηριότητες του Δήμου.

Η καλοπροαίρετη επιστολή σας μας βοηθάει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και σας ευχαριστούμε για την συνεργασία. Έτσι μπορούμε να γίνουμε αποτελεσματικότεροι.

Ο Δήμος μας υλοποίησε το έργο της ανάπλασης του χώρου του πρώην Ζωολογικού Κήπου Φλώρινας , σύμφωνα με την μελέτη Δημιουργίας χώρου διατήρησης της Φυσικής, Ιστορικής και Πολιτιστικής κληρονομίας στον χώρο του πρώην Ζωολογικού Κήπου Φλώρινας που εντάχθηκε στο IPA Διασυνοριακό Πρόγραμμα «Ελλάδα – πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013» με το ακρωνύμιο ZOO INNOVATIVΕ, με προϋπολογισμό μελέτης 316.000,00 ευρώ περίπου.

Πράγματι υπάρχουν λειτουργικές αδυναμίες αφού το προσωπικό του ζωολογικού κήπου είναι ελάχιστο και η χρηματοδότηση προβληματική.

Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι η κατάσταση θα αλλάξει προς το καλύτερο άμεσα.

Η δική μας προσπάθεια είναι ο ζωολογικός κήπος να είναι ασφαλής και όσο το δυνατό πιο άνετη η χρήση από τους επισκέπτες της περιοχής, δίνοντας τους παράλληλα τη δυνατότητα να δουν από κοντά και να παρατηρήσουν ένα μεγάλο αριθμό πουλιών, ζώων, θάμνων και δένδρων κατανοώντας καλύτερα την έννοια της βιοποικιλότητας, που είναι και ο αρχικός στόχος της ανάπλασης του.

Αυτό που ζητούμε από τον κάθε συμπολίτη και συμπολίτισσα μας είναι λίγη πίστωση χρόνου .

Βασίλης Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας