Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019


Νοσταλγικές εικόνες από το παρελθόν της Φλώρινας φιλοξενεί κάθε Παρασκευή η στήλη "Παράθυρο στο παρελθόν" της εβδομαδιαίας εφημερίδος "Φωνή της Φλωρίνης " και συγκεκριμένα στο σημερινό φύλλο με αριθμό κυκλοφορίας 2837/06.09.2019 ο εκδότης Σωτήριος Βόσδου μας φέρνει στο έτος 1969.

Ας δούμε λοιπόν τι μας περιγράφει για την φωτογραφία αυτή :  


Πρώτο διοικητικό συμβούλιο (28 Ιουνίου 1969-1970)

Από αριστερά: Σολάκης Γεώργιος (σύμβουλος), Βασιλείου Παύλος (Ταμίας), Μπέλλης Γεώργιος (Γενικός Γραμματέας), Παπαγεωργίου Δημήτριος (Πρόεδρος), Γλούφτσης Παύλος (Αντιπρόεδρος), Σκενδέρης Παντελής (βοηθός Γενικού Γραμματέας), Θεοδωρίδης Σταύρος (σύμβουλος).


Ήταν 28 Ιουνίου 1969 όταν ομογενείς μας με καταγωγή από τον Παπαγιάννη συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στο Τορόντο του Καναδά και αποφάσισαν την ίδρυση του “Αλληλοβοηθητικού Συλλόγου Παπαγιάννη Φλωρίνης «Η Λυγκηστίς»” εκλέγοντας ταυτόχρονα το πρώτο διοικητικό συμβούλιο.

Από τότε, και επί 50 συνεχή χρόνια, ο σύλλογος είναι πιστός στις αρχές του Ελληνισμού υπερασπιζόμενος τα δίκαια της Πατρίδας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.