Συνελήφθησαν χθες (10-09-2019) το μεσημέρι σε δασική ορεινή περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, τρεις (3) αλλοδαποί, ηλικίας 23, 45 και 51 ετών, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομη είσοδο στη Χώρα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και της λαθροϋλοτομίας, αστυνομικοί εντόπισαν σε δασική ορεινή περιοχή της Φλώρινας κοντά στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, τους προαναφερόμενους να έχουν προβεί σε υλοτόμηση ξυλείας δρυός από δημόσια δασική έκταση, χωρίς άδεια της αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας.

Όπως προέκυψε οι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στο Ελληνικό έδαφος και είχαν προβεί σε παράνομη υλοτομία ξυλείας δρυός, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κυβικά μέτρα υλοτομημένης ξυλείας, 2 τσεκούρια και 5 άλογα.

Επιπλέον, σε βάρος του 45χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών .

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, ενώ η δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.