Η χορευτική παράδοση των Πρεσπών και η «πλάβα», η χαρακτηριστική ξύλινη βάρκα της Πρέσπας, στο Αεροδρόμιο της Αθήνας

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Επίπεδο Αναχωρήσεων – Είσοδος 3 – Περιοχή Ελεύθερης Πρόσβασης
Ώρα: 12:00 – 16:00
Τιμή εισιτηρίου:
Είσοδος ελεύθερη


Η ακριτική περιοχή των Πρεσπών είναι ο ένατος προορισμός του προγράμματος Fly me to the Moon-Sounds Greek to Me! που συνεχίζεται την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, με ακόμη περισσότερες εικόνες από την Ελλάδα! Ένας υγρότοπος διεθνούς ενδιαφέροντος με σπάνιο «θησαυρό» χλωρίδας και πανίδας, «επισκέπτεται» το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και συστήνει σε ταξιδιώτες και επισκέπτες του αεροδρομίου παραμυθένια μέρη, παραδοσιακούς οικισμούς, βυζαντινά μνημεία και τοπικά προϊόντα.

Ο Αθλητικός και Μορφωτικός Σύλλογος Βίγλα Πισοδερίου θα παρουσιάσει τη χορευτική παράδοση των Πρεσπών. Φορώντας παραδοσιακές στολές, τα μέλη του συλλόγου θα στήσουν ένα αυτοσχέδιο γλέντι, παρασύροντας τους ταξιδιώτες να χορέψουν σε τοπικούς σκοπούς, ενώ και ο βαλκανικός ρυθμός θα ζωντανέψει μέσα από τα χάλκινα πνευστά του συγκροτήματος Presband.
Επιβάτες και επισκέπτες θα γνωρίσουν την «πλάβα», χαρακτηριστική ξύλινη βάρκα της Πρέσπας, τέλεια προσαρμοσμένη στις τοπικές συνθήκες και στις ανάγκες των ψαράδων. Η ιδιαίτερη σκούρα όψη της -που οφείλεται στο ότι είναι επιστρωμένη με πίσσα- αποτελεί σήμα κατατεθέν της λίμνης. Επίσης, το κοινό θα γευτεί δύο από τα σημαντικότερα προϊόντα της γης και των λιμνών της περιοχής, το φασόλι και το τσιρόνι, μαγειρεμένα με παραδοσιακές, αλλά και με νέες συνταγές.

Sounds Greek to me στο Αεροδρόμιο της Αθήνας!
To «Fly me to the Moon» είναι μια συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture, που πραγματοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά. Περισσότερες πληροφορίες στα www.aia.gr και www.elculture.gr

πηγή : elculture.grprespes