Μάγεψε τους υπέρ-αθλητές που πήραν μέρος η διαδρομή του αγώνα.

Η διοργάνωση με πρώτο το Θοδωρή Φάτση φρόντισε τα πάντα από πλευράς ασφάλειας και σχεδίασε με τέτοιο τρόπο τον αγωνιστικό στίβο που όμοιος του δεν υπήρξε σε καμιά άλλη παρόμοια διοργάνωση Τριάθλου πρωτοτυπόντας μάλιστα και αντί για κυκλική διαδρομή με αφετερία και τερματισμό στο ίδιο σημείο άλλαξε και η αφετερία ξεκίνησε από την λίμνη Μεγ. Πρέσπα με 1ο αγώνισμα του Τριάθλου την κολύμβηση 1500 μ ενώ αμέσως μετά οι υπεραθλητές βγαίνοντας ανέλαβαν τα ειδικά ποδήλατα βουνού και για 40 χιλιόμετρα ορεινής χωμάτινης διαδρομής μπήκαν στο δεύτερο σκέλος του αγώνα στην οροσειρά του Βαρνούντα αφήνοντας τα χωριά των Πρεσπών καταλήγοντας στο Χιονοδρομικό Βίγλας Πισοδερίου οπού ξεκινούσε το 3ο και τελευταίο κομμάτι που αφήνοντας τα ποδήλατα έπρεπε να τρέξουν 10 χιλιόμετρα ορεινής διαδρομής γύρω από τις πίστες του χιονοδρομικού κλείνοντας και τερματίζοντας το Τρίαθλο.

Τα καλύτερα λόγια από όλους τους αγωνιζόμενους για το οργανωτικό κομμάτι και για τους εθελοντές που όμοιο του δεν είχαν ξανασυναντήσει όπως είπαν.


Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του PRESPATHLON, το Σάββατο 7/9 το απόγευμα, σε χώρο του Δήμου Πρεσπών, στον Λαιμό, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο από την αθλητίατρο Ελένη Μπέλλα.

Τα θέματα του σεμιναρίου ηταν:
- Sport diet: Διατροφή, ενυδάτωση και συμπληρώματα κατά την προπόνηση και τον αγώνα σε αθλήματα υψηλού ενεργειακού κόστους όπως το τρίαθλο.
- Overuse syndrome: Σύνδρομο υπερπροπόνησης συμπτώματα και πρώιμη διάγνωση
- Overuse injuries: Στοιχεία παθολογίας και θεραπευτικής αντιμετώπισης τραυματισμών υπερχρήσης.

Επίσης η φυσιοθεραπεύτρια Michaela Zatovicova θα αναφερθεί στα παρακάτω θέματα:
- Ο ρόλος του φυσιοθεραπευτή στην άθληση
- Τραυματισμοί και υπερχρήση
- Πρόληψη
- Σταθεροποίηση και κινητοποίηση
- Πρακτική εξάσκηση

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Πρεσπών σε δηλώσεις του στην κάμερα του floriniotika.gr μετά από 50 χρόνια αναβιώνουν αθλητικοί αγώνες κολύμβησης στην λίμνη Μεγ.Πρέσπα ενώ αυτός ο αγώνας ήταν το test drive και οδηγός όπου θα στηθεί το 2ο ΠΡΕΣΠΑthlon 2020.

Στο αγωνιστικό κομμάτι την 1η θέση κατέλαβε ο Τσουργιάννης Αρίων με χρόνο ημέρας 4ω:16λ: 03δ 
και ακολουθει 2ος ο Αποστολίδης Λάζαρος με 4ω:27λ:11δ και 3ος ο Ρούσσος Μανώλης με 4ω:49λ:58δ

O αγώνας τελούσε υπό την αιγίδα της Ε.Ο.ΜO.Π και διοργανωτές του αγώνα ήταν ο Δήμος Πρεσπών , ο ΣΟΧ ,ο ΣΕΟ ,και η ECO Tourismo.