Η ακριτική περιοχή των Πρεσπών ήταν ο ένατος προορισμός του προγράμματος Fly me to the Moon-Sounds Greek to Me! την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου όπου παρουσιάστηκαν τα όλα όσα αντιπροσωπεύουν την ακριτική περιοχή των Πρεσπών.
Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ανάμεσα σε άλλα προσφέρθηκαν σε ταξιδιώτες και επισκέπτες του αεροδρομίου οι παραδοσιακοί και ξακουστοί γίγαντες Πρεσπών οι επίσης πασίγνωστες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ενημερωτικό υλικό για την περιοχή ενώ παραδοσιακούς χορούς χόρεψαν καταχειροκροτούμενοι ο ΑΜΣ Βίγλα Πισοδερίου συνοδευόμενοι από την μουσική των χάλκινων της Prespaband .

Παρών στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης με τους δυο αντιδημάρχους Τράσια Άγγελο και Παπαδόπουλο Χρήστο ενώ για αρκετή ώρα παρών ήταν και ο βουλευτής Φλώρινας ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης.

Χαρακτηριστικό κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ήταν οτι επιβάτες και επισκέπτες ενθουσιάστηκαν με την «πλάβα», την ξύλινη βάρκα της Πρέσπας, που είχε μεταφερθεί εκεί από την Πρέσπα για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

ακολουθεί βίντεο και φωτογραφικό υλικό :