Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα γιορτάστηκε στις 9 Οκτωβρίου η 15η επέτειος από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κκ. Θεοδώρου Β, στον Άγιο Σάββα Αλεξάνδρειας. Το Λύκειο των Ελληνίδων Φλώρινας παραβρέθηκε στον εορτασμό, τιμώντας αυτόν τον μεγάλο ιεράρχη της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας,εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου, προσέφερε πλακέτα τιμής ένεκεν στον προκαθήμενο του Πατριαρχείου κκ. Θεόδωρο Β , για την 15η Πατριαρχία του.

Δεκαπέντε χρόνια γύρισαν πίσω οι μνήμες στον ναό του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, εκεί όπου στις 9 Οκτωβρίου του 2004, εκλεγόταν παμψηφεί στον ιεραποστολικό θρόνο του Αγίου Μάρκου και όλης της Αφρικής, ο από Ζιμπάμπουε Θεόδωρος.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι τον στήριξαν στο έργο του, και κυρίως την Ελλάδα, την Κύπρο και τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

Παράλληλα, ευχαρίστησε εγκάρδια για την παρουσία του το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας που με την Πρόεδρό του κα Χριστίνα Γκόλνα και 16μελές συγκρότημα, ταξίδεψε από την ακριτική Ελλάδα στην Αλεξάνδρεια και να συγχαρεί από κοντά τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, χορεύοντας μάλιστα προς τιμήν του στον αυλόγυρο της εκκλησίας το τραγούδι «Τα δώδεκα ευζωνάκια» καθώς και το «Μήλο μου κόκκινο», που τραγούδησε ο τραγουδιστής παραδοσιακών τραγουδιών Ζαχαρίας Καρούνης.

Η Πρόεδρος του Λ.Ε. Φλώρινας
Χριστίνα Δ. Γκόλνα