Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής 27 Οκτωβρίου 2019, με την ανάπεμψη επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Εφέδρων Αξ/κών&Ανθ/στών.

Κατόπιν στο κτιριακό συγκρότημα του Φ.Σ.Φ ¨Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ¨, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940,η οποία ήταν αφιερωμένη στην προσφορά του Ερυθρού Σταυρού κατά το έπος του 40’ και συνδιοργάνωσαν ο Φιλολογικός Σύλλογος Φλώρινας «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Αντιπεριφέρεια της Π.Ε. Φλώρινας, με συντονίστρια τη νοσηλεύτρια-εκπαιδεύτρια του Ε.Ε.Σ. Περιφερειακού τμήματος Φλώρινας, κα. Ειρήνη Γρατσία. Η εκδήλωση άνοιξε με τους σύντομους χαιρετισμούς, τουΑντιπεριφερειαρχη της Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννη Κιοσέ και του Πρόεδρου του Ελληνικού ΕρυθρούΣταυρούκ.Dr. Αντώνιου Αυγερινού, ο οποίος τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του.Ακολούθησε η αφήγηση γεγονότων της εποποιίας του 40΄ από τη φιλόλογο, κα. Ευαγγελία Ρίζου, πλαισιωμένη από τις επετειακές ερμηνείες της χορωδίας του Φ.Σ.Φ. ¨Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ¨, υπο τη διεύθυνση της κα. Αλεξάνδρας Παπά, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο φιλοθεάμον κοινό.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν σήμερα, ημέρα Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019, στην πόλη της Φλώρινας, με την επίσημη δοξολογία στον Ι. Μ. Ν.Αγίου Παντελεήμωνος, την Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη και την καθιερωμένη παρέλαση μαθητικών, πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων επί της Λεωφόρου Μακεδονομάχων, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος, οι Βουλευτές της Π.Ε. Φλώρινας,κ. Γιάννης Αντωνιάδης και κα. Θεοπίστη Πέρκα, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιος Ιορδανίδης, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και οργανώσεων.