ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 ανακοινώθηκε από το Προεδρείο η σύμπραξη των δημοτικών παρατάξεων του Δημάρχου κ. Β. Γιαννάκη και του κ. Σ. Μπίρου.

Γεγονός μάλλον αναμενόμενο καθώς είχε προηγηθεί ο ορισμός του Δημ. Συμβ. κ. Μουρατίδη της παράταξης του κ. Μπίρου σε θέση Αντιδημάρχου αλλά και στη θέση του Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής.

Η Δημοτική Παράταξη ¨Ενότητα – Συνεργασία¨ γνωρίζοντας ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο 91 του ΥΠ.ΕΣ. το θέμα της σύμπραξης δεν συζητιέται στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε είναι επιτρεπτή η άσκηση τυπικού ή ουσιαστικού ελέγχου ζήτησε απλή ενημέρωση σε χρόνο και με τρόπο που θα επιλέξει η Δημοτική αρχή.

Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτόν τον πολιτικό «γάμο» και οι άξονες πάνω στους οποίους επιτεύχθηκε η συμφωνία είναι ζήτημα για το οποίο πρέπει να λάβουν γνώση οι δημοτικοί σύμβουλοι και κυρίως οι συνδημότες μας. Πρόκειται για ένα μείζον πολιτικό ζήτημα που απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη, καθώς διαμορφώνει μία νέα πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, αλλάζοντας τους συσχετισμούς που πρόεκυψαν με την ετυμηγορία των συνδημοτών μας, Όταν μάλιστα το πρακτικό της συνεδρίασης της σύμπραξης των δύο παρατάξεων, που συνυπογράφεται τουλάχιστον από την απόλυτη πλειοψηφία των μελών κάθε μίας από τις παρατάξεις, δύναται να περιλαμβάνει τους όρους συνεργασίας εν είδη προγραμματικών δηλώσεων, οι πολίτες θα πρέπει να ενημερωθούν άμεσα αν τέθηκαν όροι, ποιοι είναι αυτοί και εν κατακλείδι ποια είναι τα σημεία της προγραμματικής σύγκλισης. Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα η Δημοτική Αρχή θα δώσει στη δημοσιότητα το πρακτικό της σύμπραξης για την εκτενέστερη ενημέρωση των δημοτών.

Στην ίδια συνεδρίαση η παράταξη μας έθεσε το θέμα του απαράδεκτου περιστατικού κανιβαλισμού στον ζωολογικό κήπο που αποτέλεσε και αρνητική είδηση για τον τόπο μας σε ενημερωτικά μέσα πανελλήνιας εμβέλειας.

Επίσης ζήτησε τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης για το μείζον θέμα των αδέσποτων ζώων που ταλανίζει όλους μας και δεν έχει βρεθεί ακόμα ουσιαστική λύση.

Από το Γραφείο Τύπου