ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η εκλογή των εκπροσώπων για τη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας.
Με βάση τον αριθμό των μελών κάθε παράταξης, η παράταξη μας θα εξέλεγε 2 εκπροσώπους σε σύνολο 7.

Τελικά και ύστερα από τη μυστική ψηφοφορία εξελέγησαν 3 εκπρόσωποι μας.

Ευχαριστούμε θερμά τους δημοτικούς συμβούλους και των άλλων παρατάξεων για την εμπιστοσύνη τους και δεσμευόμαστε ότι η παρουσία μας στην Π.Ε.Δ. θα είναι διεκδικητική, αποτελεσματική και θα δικαιώσει την επιλογή τους.
Οι 3 Δημοτικοί Σύμβουλοι που εξελέγησαν είναι οι κ.κ. Καρυπίδης Ν., Κωνσταντινίδης Σ. και Μπαρδάκας Χ.

Πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης οι σύμβουλοι της παράταξης έθεσαν τα παρακάτω θέματα προκειμένου ο Δήμος Φλώρινας να επιδιώξει λύσεις, να πραγματοποιήσει παρεμβάσεις και να εντάξει στον σχεδιασμό του. Επιγραμματικά αναφέρουμε:

Καρυπίδης Νικόλαος:
  • Δημιουργία διαβάσεων πεζών στις τοπικές κοινότητες, κυρίως μπροστά από τις σχολικές μονάδες.
  • Ταχυδρομείο Μελίτης – ενέργειες της δημοτικής αρχής για την επαναλειτουργία του.
  • Ζωντανή μετάδοση μέσω internet των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου – μετά την ρητή δέσμευση του κ. Δημάρχου προ ενάμιση μηνός για άμεση υλοποίηση.
  • Διαγραμμίσεις της κεντρικής οδού στην είσοδο της Τ.Κ. Μελίτης.
Σεχίδης Θεόφιλος:
  • Απόσυρση των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων από τους δρόμους της πόλης.
  • Τοποθετήσεις λαμπτήρων LED στον δημόσιο φωτισμό.
Μπαρδάκας Χρήστος:
  • Κάθετος άξονα Φλώρινας-Πτολεμαΐδας και οδικός άξονας Φλώρινα-Βίγλα. Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τον μελλοντικό σχεδιασμό αλλά και για τις ελλείψεις στον σχεδιασμό των προηγούμενων ετών.
  • Μεταναστευτικό. Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την πιθανότητα μεταφοράς μεταναστών – προσφύγων στην Φλώρινα.
  • Αρμοδιότητες Αντιδημάρχων και χωρικών αντιδημάρχων. Ορισμός χωρικού αντιδημάρχου και στις δημοτικές ενότητες Κ. Κλεινών, Περάσματος όπως και στις Τοπικές κοινότητες της δημοτικής ενότητας Φλώρινας.
Παπαγρηγορίου Γεώργιος:
  • Παραχώρηση πλήρους εξοπλισμένης αίθουσας και γραμματειακής υποστήριξης σύμφωνα με όσα ορίζει ο Νόμος για την αποδοτικότερη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων.
Ιωακειμίδης Νικόλαος:
  • Αποφυγή αυθαίρετης τοποθέτησης του προσώπου του σε πολιτικούς χώρους και ορθήαναφορά του επωνύμου του από μέλος της πλειοψηφίας.
Η παράταξη ΕΝΌΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ επισημαίνει ότι το χρονικό διάστημα που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμο και θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία σημαντικών και διαχρονικών ζητημάτων του Δήμου Φλώρινας. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για ολιγωρία. Η ετοιμότητα του Δήμου πρέπει να είναι τέτοια που να επιτρέψει να ανταποκριθούμε άμεσα στις πραγματικές ανάγκες με εφικτές λύσεις και όχι με ουτοπικά παραληρήματα. Είναι πλέον καιρός να περάσουμε από τα ονειρικά που ηχούν καλά μόνο στα αυτιά και μένουν τελικά ανεκπλήρωτα, στον ρεαλισμό για να καταφέρουμε να παράξουμε ουσιαστικό έργο.

Στον στόχο αυτό προσφέρουμε όλες μας τις δυνάμεις και την αυθεντική και ειλικρινή συναίνεση μας στην Δημοτική Αρχή χωρίς υστερόβουλα κίνητρα για καρέκλες και νομή της εξουσίας.

Από το Γραφείο Τύπου