ρεπορτάζ : prlogos.gr

Την επίτευξη της νομοθετικής απεμπλοκής για την υλοποίηση του έργου των κάθετων αξόνων που θα ενώσουν την Πτολεμαϊδα με την Φλώρινα σημείωσε ο κ. περιφερειάρχης κ. Γεώργιος Κασαπίδης κατά τη διάρκεια του περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 21 Οκτωβρίου. Έχει κατατεθεί τροπολογία του νόμου την οποία θα υιοθετήσει ο αρμόδιος υπουργός με την ενσωμάτωση κάποιων βελτιώσεων.

«Είναι συστηματική η προσπάθεια της νέας περιφερειακής αρχής ήδη από το καλοκαίρι όσον αφορά την προώθηση του έργου», τόνισε ο κ. Κασαπίδης θέλοντας να απαντήσει σε όσους τον κατηγόρησαν πως δεν έχει μεριμνήσει για το συγκεκριμένο έργο και την ενσωμάτωση της Φλώρινας σ’αυτό το κομμάτι του οδικού δικτύου. Μάλιστα, έκανε λόγο και για «ανηθικότητα» από πλευράς ορισμένων ξεδιαλύνοντας πως πότε δεν υπήρξε πρόθεση παραγκωνισμού του έργου από εκείνον, καθώς προηγούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις παρακώλυαν την υλοποίησή του. Σύντομα πιστεύει πως θα ξεκινήσουν συζητήσεις γι αυτό. Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Τρίτη έχει οριστεί συνάντηση με την Εγνατία ώστε να προωθηθεί πιο γρήγορα.

Απαντώντας στην κα Θεοπίστη Πέρκα, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως «Αυτό κάνουμε, προσπαθούμε να ωριμάσουμε έργα που θα έπρεπε να είναι ώριμα καιρό πριν», σημειώνοντας πως αν είχαν γίνει κάποια πράγματα νωρίτερα το έργο θα μπορούσε να ψηφιστεί στο προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο. Στρατηγική επιλογή της περιφερειακής αρχής είναι και ο κάθετος άξονας και να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους πόρους του ΕΣΠΑ, πρόσθεσε.