Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019

on

-Παρά τα ισχυρά μέτρα φύλαξης που διαθέτει η BOSMAN MINK FARM Α.Ε στο εκτροφείο της στον Νέο Καύκασο Φλώρινας συμβαίνει αρκετά συχνά να διαφεύγουν μινκ με αποτέλεσμα να γίνονται «πονοκέφαλος» στην ευρύτερη περιοχή.
-Την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίστηκε αδέσποτο μινκ την ώρα που εργάτριες έκαναν το μεσημεριανό διάλειμμα σε αγρόκτημα. Επικράτησε πανικός και σύγχυση, την κατάσταση την έσωσε πρώην εργαζόμενος της φάρμας που γνώριζε πώς να το διαχειριστεί.

-Το μινκ είναι ένα σαρκοφάγο αιμοβόρο ζώο συγγενεύει με το κουνάβι, φτάνει τα 70 εκ. είναι δεινός θηρευτής κολυμπάει και σκαρφαλώνει με άνεση. Το απειλητικό για το οικοσύστημα χαρακτηριστικό του είναι το ότι σκοτώνει περισσότερα ζώα απ’ όσα χρειάζεται. Η μαζική διαφυγή του στο περιβάλλον είναι εγκληματική και ικανή να καταστρέψει ολοσχερώς έναν βιότοπο. 

Η ανεξέλεγκτη παρουσία του καταστρέφει τα καταφύγια των πουλιών, είναι σε θέση να επιτεθεί σε οικόσιτα ζώα και σε σπάνιες περιπτώσεις σε ανθρώπους.-

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος - Εκδότης
iliadisspiros@hotmail.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.