Σειρά συναντήσεων είχε ο Δήμαρχος Αμυνταίου στην Αθήνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα, τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Γιώργο Στάσση.

Με τον Άδωνη Γεωργιάδη συζητήθηκε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο για τον Δήμο Αμυνταίου και οι δυνατότητες προώθησης επενδύσεων στην περιοχή, ενώ με τον Υφυπουργό Αγροτικής Πολιτικής αναλύθηκε η κατάσταση του αιτήματος για αρδευτικά δίκτυα στην περιοχή του Δήμου Αμυνταίου, μία εξέλιξη που θα απογειώσει τον αγροτικό τομέα και θα δώσει νέα αξία στη γη μας.

Η βελτίωση των αθλητικών μας υποδομών και η ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου Φιλώτα συζητήθηκαν με τον Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ συζητήθηκαν όλα τα φλέγοντα ζητήματα της περιοχής σε σχέση με τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας.

«Οι λύσεις για το αναπτυξιακό πρόβλημα του τόπου μας πρέπει να αναζητηθούν στα κέντρα λήψης αποφάσεων και για το λόγο αυτό απαιτείται εξωστρέφεια και ανάπτυξη διαύλων επικοινωνίας τόσο με την Αθήνα, όσο και με την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει αν επιταχύνουμε τους ρυθμούς και να προλάβουμε τις εξελίξεις, τόσο σε ότι αφορά στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών όσο και στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας, που πλήττεται βάναυσα από τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα. Ο στόχος είναι να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνονται έτσι ώστε να πετύχουμε θετικό πρόσημο στην πορεία της περιοχής μας», ανέφερε ο Άνθιμος Μπιτάκης συνοψίζοντας τη φιλοσοφία των επαφών του.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Αμυνταίου