Αν και η χώρα μας δεν φημίζεται διεθνώς για την παραγωγή των επιθετικών της, εν τούτοις, μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, αφού υπάρχουν μπόλικοι κρυμμένοι θησαυροί, τρομερά ελπιδοφόρες περιπτώσεις στα πρωταθλήματα νέων. Ιδιαίτερα ο ΠΑΟΚ, που έχει μαζέψει ό,τι καλύτερο διαθέτει η ποδοσφαιρικά καρπερή Μακεδονία, έχει σπουδαιότατες επιθετικές επιλογές, σε όλα τα ηλικιακά του τμήματα. Η πιο επιτυχημένη φουρνιά που είχαν οι ασπρόμαυροι μέχρι σήμερα, αφήνει το ύστατο στίγμα της πριν το οριστικό πέρασμα από το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο στο αντρικό, με τον Γιώργο Δούμτση, εκ των τελευταίων μοϊκανών αυτής της γενιάς που ακόμη αγωνίζονται με την Κ19, να ζωγραφίζει στο γήπεδο και φέτος.

Ο Γιώργος γεννήθηκε στις 04.03.2000 στην Φλώρινα, και η ενασχόληση του με την μπάλα ξεκίνησε από τις Ελπίδες Φλώρινας. Το ταλέντο του ήταν αδύνατο να περάσει απαρατήρητο, και ο ΠΑΟΚ, που τον ανακάλυψε σε ένα camp επιλογών στην περιοχή του, τον έντυσε στα ασπρόμαυρα σε ηλικία 13 ετών. Φρόντισε από πολύ νωρίς να κάνει γνωστό το όνομα του, αφού με γκολ του έκρινε τον τελικό του πρωταθλήματος Κ15, σε μια χρονιά που σημείωσε 14 γκολ και 7 ασίστ. Έπειτα, προσέθεσε στο παλμαρέ του και το πρωτάθλημα κ17, και την επόμενη χρονιά, πλέον σαν βασικός, κατέστησε σαφές ότι είναι κανόνι που γκρεμίζει αλύπητα τις αντίπαλες άμυνες, με 15 γκολ και 8 ασίστ σε 17 παιχνίδια, ενώ παράλληλα έκανε και τα πρώτα του βήματα στην Κ20, με 3 γκολ σε 5 αγώνες. Ακολούθως, διήνυσε 2 χρονιές με την Κ20/Κ19, και βρίσκεται αισίως στην 3η συνεχόμενη. Στις προηγούμενες 2, στέφθηκε πρωταθλητής, και μάλιστα πέρσι, όντας από τα πρώτα βιολιά της επίθεσης, οργίασε με 13 γκολ και 8 ασίστ σε 30 παιχνίδια. Φέτος, ξεκίνησε φουριόζος, με 5 γκολ και 3 ασίστ σε 9 παιχνίδια, και ως ο πιο έμπειρος, η συνεισφορά του στο παιχνίδι της ομάδας του είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Ο Δούμ είναι ένα επιθετικό καλοκουρδισμένο ρολόι που μπορεί να λύσει τα χέρια του προπονητή υπό όποιες συνθήκες, αφού μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις από το κέντρο και μπροστά. Δεκάρι, στα φτερά, ως κρυφός κυνηγός και ως σέντερ φορ, αν και ο ίδιος θεωρεί ότι η θέση που του ταιριάζει καλύτερα είναι αυτή του playmaker μεσοεπιθετικού. Αυτό γιατί διαθέτει μεγάλη διορατικότητα, δεν είναι επιπόλαιος και ζυγίζει τα δεδομένα διαλέγοντας την καλύτερη τελική επιλογή, ενώ έχει έφεση στο κάθετο παιχνίδι. Πρόκειται για αρκετά γρήγορο και αθλητικό ποδοσφαιριστή, που δεν παραλείπει ούτε τις αμυντικές υποχρεώσεις και του αρέσει να κουβαλά την μπάλα και να χτίζει όλη την επίθεση της ομάδας, όταν την κερδίσει στον χώρο του κέντρου ή και πιο πίσω. Σε αυτό βοηθάνε η διεισδυτικότητα και η εκρηκτικότητα του, η καλή τοποθέτηση του στο γήπεδο, ενώ συγκλίνει και εκτελεί όποτε βρει χώρο, με επιτυχία. Δεν μπορώ επίσης, να μην αναφερθώ στα ψυχικά του χαρίσματα, που είναι απαραίτητα συστατικά του παιχνιδιού του. Έχουμε να κάνουμε με έναν ευφυή ποδοσφαιριστή, που τον χαρακτηρίζει το ρητό "ο τολμών νικά". Δεν διστάζει να δοκιμάσει ευφάνταστα πράγματα στο χορτάρι, να αναλάβει δύσκολες προσπάθειες και να τις φέρει εις πέρας. Το έντονο ελληνικό του ταμπεραμέντο είναι διάχυτο, αφού στον αγωνιστικό χώρο ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση, πάθος, ενώ εμψυχώνει τους συμπαίκτες του και δεν το βάζει κάτω όποια τροπή και αν πάρει το παιχνίδι.

Ο επιθετικός του Δικεφάλου βρίσκεται σε σημείο καμπής για την καριέρα του. Ένα βήμα πριν μπει στην δεύτερη δεκαετία της ζωής του, το ζητούμενο είναι πλέον, αφ'ότου έδωσε τα διαπιστευτήρια του στο αναπτυξιακό επίπεδο, να δοκιμαστεί και σε επαγγελματικές συνθήκες. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, από πολλούς που αγωνίζονται στην θέση του, στην Super League 1. Όποιος επενδύσει στον Γιώργο, θα θυμηθεί τα λόγια μου αυτά.


πηγή : facebook