Νοσταλγικές εικόνες από το παρελθόν της Φλώρινας φιλοξενεί κάθε Παρασκευή η στήλη "Παράθυρο στο παρελθόν" της εβδομαδιαίας εφημερίδος "Φωνή της Φλωρίνης " και συγκεκριμένα στο σημερινό φύλλο με αριθμό κυκλοφορίας 2847/15.11.2019 ο εκδότης Σωτήριος Βόσδου, μας μεταφέρει στο έτος 1964 (πιθανώς) οπού Μακεδονομάχοι,Ανάπηροι πολέμου και πολεμιστές παρακολουθούν την παρέλαση 

Ας δούμε λοιπόν τι μας περιγράφει για την φωτογραφία αυτή :

ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ, ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
Επί πολλά χρόνια ο χώρος της παρέλασης στην Φλώρινα ήταν ο κεντρικός δρόμος της πόλης, εκεί όπου ήταν και η λεγόμενη «βόλτα». 
Εκεί συγκεντρώνονταν οι Φλωρινιώτες, πάνω στα πεζοδρόμια, για να χειροκροτήσουν τους μαθητές, τους προσκόπους, τα στρατευμένα νιάτα, την
Χωροφυλακή, την Πυροσβεστική αλλά και τα τμήματα των αναπήρων και των πολεμιστών που μετείχαν στις παρελάσεις. 
Η αφετηρία των παρελάσεων ήταν στην Μεγάλου Αλεξάνδρου, περίπου στο ύψος του ξενοδοχείου «Λύγκος» και ολοκληρωνόταν στην Παύλου Μελά, περίπου στο ύψος της οικίας Ρώμπαπα με την εξέδρα των επισήμων να βρίσκεται στην πλατεία, απέναντι από την οικία Τέγου. Ακριβώς απέναντι από την εξέδρα, μπροστά από την ταβέρνα Κυριαζή, ήταν ο χώρος της φιλαρμονικής και δίπλα ο χώρος των αναπήρων και των πολεμιστών καθώς και εκπροσώπων φορέων.
Στη φωτογραφία μας, μακεδονομάχοι και πολεμιστές του 1940, ανάπηροι πολέμου και εκπρόσωποι φορέων παρακολουθούν παρέλαση, πιθανολογούμε του 1964, από τον χώρο μπροστά στο κτίριο Τέγου.
Διακρίνονται από αριστερά: 
Ζαχαρόπουλος Γεώργιος (Εμπορικός Σύλλογος),
Ιωάννης Χρήστου (ανάπηρος πολέμου, με την ομπρέλλα), άγνωστος (με τα γυαλιά), 
Παντελής Σάββας (ανάπηρος πολέμου), 
Ιωάννης Αντωνίου (ανάπηρος πολέμου), 
Παντελής Αφεζόλης (πρόεδρος Μακεδονομάχων), 
Πέτρος Γώγος (με το μουστάκι και τα παράσημα, μακεδονομάχος), 
Στέφανος Δούμτσης (με τα γυαλιά και τα παράσημα, μακεδονομάχος). 
Στην άκρη της φωτογραφίας (πίσω από το πηλήκιο του αστυνομικού) διακρίνεται ο Δημήτριος Ζηβόντσης, Φλωρινιώτης ποδοσφαιριστής που μετανάστευσε στον Καναδά και έπεσε θύμα φόνου.