Την Τετάρτη 13-11-2019 στις 8.00 το βράδυ μετά από πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής της «Επιτροπής Διαβούλευσης-Υποστήριξης και Εξειδίκευσης ζητημάτων» του Επιμελητήριου Φλώρινας έγινε με μεγάλη επιτυχία η δεύτερη σύσκεψη στα γραφεία του Επιμελητήριου Μεγαρόβου 19 με θέμα την εξειδίκευση ζητημάτων και διατύπωση προτάσεων.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου κ. Σάββας Σαπαλίδης ,πολλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και δεκάδες επιχειρηματίες του Νομού εργαζόμενοι και επιστήμονες

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής έκανε έναν σύντομο απολογισμό και διατύπωσε προτάσεις για το πώς πρέπει να κινηθεί η Επιτροπή Διαβούλευσης . Μετά από ενδιαφέρουσα και αναλυτική συζήτηση η σύσκεψη κατέληξε στα παρακάτω συμπεράσματα:

1) Να κοινοποιηθεί πλατιά η ύπαρξη και δράση της Επιτροπής Διαβούλευσης και να ζητηθεί από τους συναδέλφους και όλο το λαό της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας να την πλαισιώσει και να την βοηθήσει υποβάλλοντας προτάσεις.

2) Η Συντονιστική Επιτροπή να επεξεργαστεί τις προτάσεις που υποβλήθηκαν και αυτές που θα υποβληθούν ώστε να είναι παρουσιάσιμες και άμεσα εφαρμόσιμες.

3) Να παραβρεθούν όσο γίνεται πιο πολλοί συνάδελφοι στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου του Επιμελητήριου που θα γίνει στα τέλη Νοέμβρη στο Αμμοχώρι.

4) Να γίνει προσπάθεια παρουσίασης των ζητημάτων μας στον Υπουργό Ανάπτυξης και να συζητήσουμε μαζί του τις δυνατότητες ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

5) Σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητήριου Φλώρινας να γίνει προσπάθεια καταγραφής της υπάρχουσας κατάστασης, ανάλυσης των δυνατοτήτων και διατύπωσης προτάσεων για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Φλώρινα 14-11-2019
Για τη Συντονιστική Επιτροπή
Δημήτρης Σιδηρόπουλος