Στον αριθμό 00389-72226454 του ελληνικού προξενείου στο Μοναστήρι (BITOLA), μπορεί να επικοινωνεί με τις προξενικές αρχές ο κάθε Έλληνας πολίτης που βρίσκεται στο γειτονικό Μοναστήρι (BITOLA) για οτιδήποτε χρειαστεί.

Είναι μια καινοτομία την οποία εφαρμόζει ο νέος πρόξενος στο Μοναστήρι ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΡΑΚΙΝΑΣ, προερχόμενος από την Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, που δείχνει ότι στο προξενείο μας υπάρχει μια νέα δημιουργική νοοτροπία . Οι Έλληνες επισκέπτες μπορούν πλέον να υπολογίζουν στην βοήθεια του προξενείου, για το όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν 24 ώρες το 24ωρο, όπως δήλωσε ο πρόξενος.

Ο νέος Έλληνας πρόξενος στο Μοναστήρι επισκέφθηκε την Φλώρινα και συζήτησε με την διοίκηση του ΕΒΕ Φλώρινας την συνεργασία που θα έχουν για την ελληνική επιχειρηματικότητα στην γειτονική πόλη.

Ο κ. ΡΑΚΙΝΑΣ ανακοίνωσε ότι στο προξενείο μας στο Μοναστήρι λειτουργεί ανοιχτή γραμμή όλο το 24ωρο και μπορεί ο κάθε επισκέπτης από την Ελλάδα στο Μοναστήρι να επικοινωνεί με τις προξενικές αρχές για την συνδρομή τους .
Σημαντική η στήριξη αυτή για τους Έλληνες πολίτες και κυρίως για τους Φλωρινιώτες οι οποίοι βρίσκονται συχνά πυκνά στη γειτονική μας χώρα.