Σε σύσκεψη φορέων με αντικείμενο το μέλλον των πανεπιστημιακών τμημάτων της Φλώρινας συμμετείχε ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης.

Ο κ. Γιαννάκης χαρακτήρισε «ουσιώδη και εποικοδομητική» τη σύσκεψη, καθώς αφορούσε στην ενημέρωση των φορέων για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το Ίδρυμα, αλλά και στη σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία.

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Δήμαρχος δήλωσε:

«Ως δήμος, αναγνωρίζοντας ότι το Πανεπιστήμιο είναι ο μεγαλύτερος παραγωγικός οργανισμός της περιοχής, που έχει προσφέρει και ποιοτικά και ποσοτικά, δεσμευτήκαμε να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια ανάδειξης του.

Έτσι, μέσα σε αυτά τα πλαίσια, θα κινηθούμε προς την κατεύθυνση επιστροφής της έκτασης των 180 στρεμμάτων που είχε παραχωρηθεί στο Α.Π.Θ. για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων,

Επίσης, πρότεινα να δημιουργηθεί στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών Φλώρινας ένα νέο τμήμα Δημιουργικής Γραφής.

Γενικά, ήταν μία ουσιώδης και με καλό αποτέλεσμα συνάντηση, η οποία θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα με σκοπό να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλει η τοπική μας κοινωνία».

Νωρίτερα και κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Γιαννάκης πρότεινε να υπάρξει συνάντηση με τη διοίκηση των αστικών ΚΤΕΛ για να συζητηθεί το θέμα της μείωσης της τιμής του εισιτηρίου ή της καθιέρωσης μηνιαίας κάρτας δρομολογίων για τους φοιτητές.

Επίσης, ανακοίνωσε πως ο Δήμος Φλώρινας θα προχωρήσει στην κατασκευή αγωγού αποχέτευσης από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου προς τον βιολογικό καθαρισμό, καθώς και στην πεζοδρόμηση του δρόμου που οδηγεί στις φοιτητικές εστίες.