ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
¨Λίθοι και πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα¨

Πολύ κακό για το τίποτα η χρονοκαθυστερημένη, αναμενόμενη απάντηση της Δημοτικής Αρχής στο δελτίο τύπου της παράταξης μας.

Ανακάλυψαν – ύστερα μάλλον από συστηματική έρευνα (άραγε άλλη δουλειά δεν έχουν;) - διάδοχες καταστάσεις στο συνδυασμό μας, σχετιζόμενες μάλιστα με την δραστηριότητα των συμβούλων μας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια.

Νομίζουν ότι τα πάντα περιστρέφονται γύρω από την καρέκλα. Ότι όσα συμβαίνουν δεν έχουν άλλο σκοπό εκτός από τη νομή της εξουσίας.

Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός, ότι πρώτα μοίρασαν τις καρέκλες (βλ. αντιδημαρχίες κ.α.) και μετά συμφώνησαν με την παράταξη του κ. Μπίρου και προχώρησαν στη σύμπραξη. Πραγματική τομή και πρωτοπορία. Σε δεύτερη μοίρα το περιβόητο πρόγραμμα το οποίο, όχι αδίκως, μπορεί να χαρακτηριστεί ως πρόφαση, γιατί η χαρά δεν τους άφησε να κρυφτούν.

Η τοποθέτηση μας - παρότρυνση προς τον Δήμαρχο όσον αφορά το μεταναστευτικό είναι σαφής : ενημερώσου από το υπουργείο για τις προθέσεις του όσον αφορά την Φλώρινα (όπως έπραξαν πολλοί Δήμαρχοι για την περιοχή τους) προκειμένου να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων και ενημέρωσε τους Φλωρινιώτες με την σειρά σου ( εκτός αν μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι στην περιοχή μας δεν θα εγκατασταθούν πρόσφυγες – μετανάστες). Σε απλά Ελληνικά ¨μαγείρεψε πριν πεινάσεις¨.

Για το ζήτημα των οδικών αξόνων και την πρόταση μας για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο (με την ευκαιρία της παρουσίας στο συμβούλιο των δύο τελευταίων χωρικών αντιπεριφερειαρχών, κ. Μπίρου και κ. Ηλιάδη) καμία αναφορά, ¨μούγκᨨ κατά το κοινώς λεγόμενο.

Για τις σημαντικότατες τοποθετήσεις των δημοτικών μας συμβούλων σχετικά με ζητήματα της καθημερινότητας (διαγραμμίσεις οδών, εγκαταλελειμμένα οχήματα κ.λ.π.), περί άλλων τυρβάζουν.

Για την αποτυχία τους στην εκλογή εκπροσώπων στην ΠΕΔ – μια κορυφαία διαδικασία και στην ουσία και στον συμβολισμό - , ας μην ψάχνουν άλλοθι στο εκλογικό σύστημα (κάπως αργά θυμήθηκαν βέβαια να το καταγγείλουν, σε αντίθεση με εμάς που εξ΄ αρχής εκφράσαμε την αντίθεσή μας). Αριθμούν 21 συμβούλους και με το εκλογικό σύστημα εκλέγουν 5 εκπροσώπους. Δυστυχώς όμως γι΄ αυτούς, κατά τη μυστική ψηφοφορία δεν έλαβαν 21 ψήφους γιατί ένας έως δύο δημοτικοί σύμβουλοι της δικής τους παράταξης, τους αποδοκίμασαν και τους καταψήφισαν. Όσο για το πόσο ελεύθερα εκφράζονται οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας η απάντηση δόθηκε από την αντίδραση του συμβούλου που απέτυχε να εκλεγεί, είναι νωπή η μνήμη.

Τέλος, για τη προφανή ειρωνεία ότι ενστερνιζόμαστε και προωθούμε το πρόγραμμα σύγκλισης της παράταξης του Δημάρχου δεν χρειάζονται πολλά λόγια.

Δηλαδή τι θέλουν να μας πουν; Ότι για παράδειγμα η τηλεθέρμανση, που θέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο, είναι δική τους ιδέα και αποκλειστικότητα;

Αν πιστεύουν πια, ότι ανακάλυψαν τώρα την Αμερική, η περίπτωση τους μάλλον χρήζει άλλης αντιμετώπισης και ας απευθυνθούν στους ειδικούς.

Σε κάθε πάντως περίπτωση, κρείττον του λαλείν το σιγάν.

Υ.Γ. 1. Όποιος αναζητά τοποθετήσεις που προκαλούν ανησυχία για το μεταναστευτικό γενικότερα, μπορεί να ανατρέξει σε δημοσιεύσεις συνεργατών του κ. Δημάρχου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που υιοθετούν ή αναπαραγάγουν ακραίες απόψεις.

Υ.Γ. 2. Οι συνδημότες μπορούν για την διαμόρφωση καλύτερης άποψης σχετικά με τα τεκταινόμενα στο δημοτικό συμβούλιο να ανατρέξουν στα βίντεο, όπου τέλος πάντων αυτά αναρτώνται, διότι η απευθείας μετάδοση για την οποία ο δήμαρχος δεσμεύτηκε από ότι φαίνεται αργεί ……….

Υ.Γ. 3. Αποφασίστε τέλος ποιος θα απαντά στις ερωτήσεις που απευθύνονται στον Δήμαρχο, ο ίδιος, ό Πρόεδρος του Δ.Σ., το γραφείο τύπου, οι αντιδήμαρχοι ή κάποιος άλλος, να ξέρουμε ποιον θα ρωτάμε τι.

Από το Γραφείο Τύπου