Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, συνοδεία της δασκάλας τους κ. Κυριακής Αμαραντίδου και του διευθυντή του Σχολείου κ. Κωνσταντίνου Σεχίδη, επισκεφτήκαμε το Δημαρχιακό Μέγαρο. Ένας από τους στόχους του σχολείου είναι να διαμορφώσει την πολιτειότητα και να ωθήσει τα παιδιά να γίνουν αύριο υπεύθυνοι και συνειδητοποιημένοι πολίτες, δηλαδή ενεργοί πολίτες. Με γνώμονα αυτό, και στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του σχολείου και της σύνδεσής του με την κοινωνία, πραγματοποιήσαμε την εν λόγω επίσκεψη.

Ξεναγηθήκαμε σε όλους τους χώρους και τα γραφεία, όπου οι υπάλληλοι με μεγάλη προθυμία μίλησαν στα παιδιά για τις αρμοδιότητές τους και τις διαδικασίες που τηρούνται προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, και απάντησαν στα πλέον απίθανα ερωτήματα των μικρών μαθητών και μαθητριών. Ο κ. Μιχάλης Χάτζιος, εξαιρετικός σε ρόλο οικοδεσπότη, με την αμεσότητα, το χιούμορ και το παιδαγωγικό του τακτ, μας έκανε να αισθανθούμε οικεία και να έχουμε μια ξεχωριστή εμπειρία.

Ο κ. Αντώνης Νάτσης άκουσε προσεκτικά τους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες και ζήτησε γραπτά τις προτάσεις τους, που βρήκε πολύ ενδιαφέρουσες. Το πρωτότυπο της επίσκεψης ήταν ότι δεν ήρθαμε να κάνουμε «τα παράπονά μας στον δήμαρχο», αλλά αντίθετα να προτείνουμε τρόπους με τους οποίους και τα μικρά παιδιά θα συμβάλλουν στο να έχουμε μια όμορφη, καθαρή και ανθρώπινη πόλη. Μία ιδέα τους, λοιπόν, ήταν να υιοθετήσουν έναν χώρο που επέλεξαν λόγω της εγγύτητάς του με το σχολείο, τον οποίο θα «υιοθετήσουν» και θα φροντίζουν διαρκώς.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μιχάλη Χάτζιο, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον κ. Αντώνη Νάτση, τους/τις συμβούλους του κ. Δημάρχου Βασίλειου Γιαννάκη, τους/τις υπαλλήλους του Δημαρχείου, για τη ζεστή φιλοξενία, την προθυμία και τη διάθεση να κάνουν την επίσκεψή μας αξέχαστη.

Ο Δ/ντης του Πειραματικού
Σεχίδης Κων/νος