Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019


Σαράντα έξι χρόνια μετά την αιματοκυλισμένη εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της χούντας των συνταγματαρχών, τα πολιτικά, κοινωνικά και φοιτητικά προτάγματα για ψωμί – παιδεία – ελευθερία παραμένουν νωπά στις μνήμες μας. Το κοινωνικό και πολιτικό συγκείμενο της εποχής μας περιέχει εικόνες απορρύθμισης του πανεπιστημιακού ασύλου και του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας, καταστολή στις φοιτητικές διεκδικήσεις και διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Η νεολαία του 2020, οι νέοι και νέες που θα βρεθούν στον κυκλώνα των πιο αντιδραστικών μέτρων για την κατάρτιση και εκπαίδευση τους, αναφωνούν το «Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία». Επίκαιρα συνθήματα με συμβολισμό και ελπίδα. Ας είμαστε δίπλα τους για ένα καλύτερο δημόσιο σύστημα παιδείας, για το δικαίωμα στην ασφάλιση και εργασία και για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας,
Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.