Προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Στις 2 Νοεμβρίου ημέρα Σάββατο, λειτούργησα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φλωρίνης. 
Μετά την θεία Λειτουργία και πριν το Δι ευχών, μίλησα για τον βίο των Αγίων της ημέρας και όπως συνηθίζω σχολίασα την επικαιρότητα. 
Αναφέρθηκα δηλαδή στο λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα που μαστίζει τη χώρα μας και έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Συγκεκριμένα, είπα ότι πρέπει να κλείσουν τα σύνορα στους λαθρομετανάστες, οι οποίοι είναι λαθροεισβολείς. 
Αρχικά είπα ότι η εκκλησία μας αγαπά όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και εθνικότητος. Ωστόσο όμως, σε θέματα πίστεως και πατρίδος, δεν πρέπει να υποχωρούμε, διότι ο σκοπός τους είναι να Ισλαμοποιήσουν την χώρα μας, να χτυπήσουν δηλαδή την ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Πίσω από όλη αυτή την κατάσταση, βρίσκεται ο διεθνής Σιωνισμός. 
Όλοι αυτοί που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας, είναι Ισλαμιστές και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών φανατικοί. Σχεδόν όλα τα κράτη της Ευρώπης, έχουν κλείσει τα σύνορά τους στους λαθρομετανάστες, ενώ εμείς εξακολουθούμε να τα έχουμε ανοιχτά, δίνοντας την εικόνα ότι η Ελλάδα είναι «ξέφραγο αμπέλι». Η κατάσταση είναι απελπιστική. Αφουγκραζόμενος την ανησυχία της κοινωνίας μας, εξέφρασα την άποψη ότι, πρέπει να αντιδράσουμε πριν να είναι αργά. Από το σύνολο των αιτούντων άσυλο, μόνο το 10% είναι Σύριοι πρόσφυγες (λόγω πολέμου) και δικαιούνται πράγματι ασύλου, ενώ το υπόλοιπο 90% αποτελείται από λαθροεισβολείς (Αφγανούς, Πακιστανούς κτλ) οι οποίοι δεν το δικαιούνται. 
Τέλος, πρόσθεσα ότι το λαθρομεταναστευτικό ζήτημα, είναι πιο σοβαρό από το Μακεδονικό για τους λόγους που εξήγησα παραπάνω. Λυπούμαι που κάποιοι διαστρέβλωσαν τα λεγόμενά μου, ίσως εξυπηρετώντας μικροπολιτικούς σκοπούς. Είθε ο θεός να τους φωτίσει να ανανήψουν. Δηλώνω ότι για το Μακεδονικό αγωνίστηκα συμμετέχοντας σχεδόν σε όλα τα συλλαλητήρια και αν χρειαστεί πάλι θα αγωνιστώ. 
Πιστεύω όμως ακράδαντα ότι, ο Θεός και η Παναγία μας, δεν θα αφήσουν την πατρίδα μας να καταστραφεί, γιατί είναι άδικο αυτό που συμβαίνει εις βάρος της. Ο δημόσιος λόγος πρέπει να υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο και όσοι εκφέρουν δημόσιο λόγο, οφείλουν με υπευθυνότητα να διατυπώνουν την γνώμη τους, ώστε να μεταφέρουν σωστά τα λεγόμενα ενός ανθρώπου και δη ενός Ιερωμένου, διότι επηρεάζουν πολίτες και δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις. Με πόνο και αγάπη, εύχομαι καλή μετάνοια σε όλους μας και επιστροφή στις πατρογονικές μας ρίζες.

Ο ελάχιστος Ιερομόναχος 
Χαρίτων Αρσένης