Η κουλτούρα άρνησης και ανοχής της ύπαρξης του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών έχει -δυστυχώς ακόμα- βαθιές ρίζες στην κοινωνία μας και βασίζεται στην ανισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών. Βία δέχεται η οποιαδήποτε και οπουδήποτε. Η βία του φύλου δεν γνωρίζει ηλικία, κοινωνική τάξη, πίστη, εθνότητα και επηρεάζει κάθε είδους σχέση. Είναι μια τραγική παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και χρήζει άμεσης καταπολέμησης.

Όλες και όλοι εμείς, μετά την Κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης με το Ν.4531/2018 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες, γυναίκες και άνδρες, φορείς και οργανισμούς για προστασία των θυμάτων, δίωξη των δραστών και ενημέρωση και διαφοροποίηση της συλλογικής συνείδησης των πολιτών για το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών.

Ως η πρώτη γυναίκα Βουλευτής της Π.Ε. Φλώρινας, συντάσσομαι στο πλευρό των φορέων και των δομών, που μάχονται για να μπει ένα τέρμα στη βία κατά των γυναικών. Σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική πολιτεία καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της:α. ενισχύοντας όλες τις δομές της Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας κατά των Γυναικών και τα κατά τόπους Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών με πλήρη εφαρμογή του Ν.4604/2019, που αφορά στην λειτουργία των υποστηρικτικών δομών καιβ.εφαρμόζοντας πλήρως το Ν.4531/2018 (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης).

Ούτε μία λιγότερη!

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας
Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών
Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα