Αφοπλιστική ήταν η απάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργου Κασαπίδη, στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2019, απέναντι στις αιχμές της παράταξης της κ. Ζεμπιλιάδου, αναφορικά με το έργο του κάθετου άξονα Νίκη Φλώρινας - Πτολεμαΐδα - Κοζάνη - όρια Π.Ε. Λάρισας.

Αρχικά, ο κ. Κασαπίδης τόνισε ότι το Περιφερειακό συμβούλιο θα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να βλέπει την υλοποίηση των έργων, τα οποία θα απολαμβάνουν οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα επισήμανε ότι θα διευκολυνθεί η πρόσβαση και η επικοινωνία μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας, μέσα από την αξιοποίηση όλων εκείνων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, τα οποία έμειναν ανεκμετάλλευτα λόγω των αγκυλώσεων και άστοχων αντιπαραθέσεων των προηγούμενων ετών.

Μάλιστα, απηύθυνε πρόσκληση προς τον χώρο της αντιπολίτευσης, να αναζητηθούν οι συγκλίσεις, για να αντιμετωπιστούν από κοινού οι δυσκολίες που κληρονομήθηκαν από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.

Εν συνεχεία, ο κ. Κασαπίδης, κατέκρινε τους πηχυαίους τίτλους των δημοσιευμάτων του κ. Στρατάκη, περί υπονόμευσης της περιφερειακής συνείδησης, υπενθυμίζοντας του, ότι κατείχε θέση ευθύνης και με την εμπειρία του όφειλε να συμβάλλει στην άρση των προβλημάτων, αντί να αρκείται σε μονολόγους δια δημοσιευμάτων στον τύπο,αναδεικνύοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο την ανάγκη λήψης συλλογικών αποφάσεων σε επίπεδο Περιφερειακού Συμβουλίου και επικρίνοντας παράλληλα τις πρακτικές του μονολόγου της δημοσιότητας στα Μ.Μ.Ε.

Υπογράμμισε ότι η ολοκλήρωση του οδικού άξονα της Φλώρινας, αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για τη νέα Περιφερειακή Αρχή, προτρέποντας τις Φλωρινιώτισσες και τους Φλωρινιώτες, να μην υποκύπτουν στην παγίδα της πόλωσης και των ψευτοδιλημμάτων του κ. Στρατάκη, τον οποίο μάλιστα κάλεσε να καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις και να συμβάλλει γόνιμα στην υλοποίηση των έργων της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ του συνέστησε να μην παραπληροφορεί τον κόσμο, καθώς τέτοιου είδους ενέργειες χαρακτηρίζουν τον γράφοντα.