Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019

on

Μια εξαιρετική σημασίας εκδήλωση με ιστορικό περιεχόμενο οργανώθηκε από το 1ο Σύνταγμα Πεζικού που εδρεύει στην Φλώρινα στα πλαίσια της Εορτής της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε τρία σκέλη τα δυο είχαν ομιλίες από τον Δρ Ιωάννη Παπαφλωράτο νομικό, διεθνολόγο, καθηγητὴ της Σχολής Εθνικής Ἄμυνας, της Ἀεροπορικής Σχολής Πολέμου, τής Σχολής Διοίκησης Επιτελών τής Πολεμικής Αεροπορίας καὶ τού Λαϊκού Πανεπιστημίου, βραβευμένος γιὰ σύγγραμμα τού θέματος απὸ την Ακαδημία Αθηνών, παρουσίασε μὲ στοιχεία τὸ ιστορικό θέμα: «Ἡ ελληνοιταλικὴ κρίση τού 1923 – τὸ επεισόδιο Tellini-Κέρκυρας».


Στο ενδιάμεσο των ομιλιών η Στρατιωτική Μουσική της 9ης ΜΤΠ, έντυσε την εκδήλωση με μελωδίες από τους Βαλκανικούς Πολέμους, του Έπος του 1940 έως και το σήμερα.

Στο τρίτο μέρος ο Υπτ/γος ε.α. Χρήστος Μπολώσης απόφοιτος τής Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και τής Σχολής Εθνικής Αμύνης, καθηγητής Στρατιωτικής Ιστορίας στην ΣΣΕ, στην ΣΑΝ και στην Σχολὴ Πολιτικής Σχεδιάσεως Εκτάκτου Ανάγκης τού Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως μίλησε για τήν «Μάχη τού Σαρανταπόρου» οπού με λεπτομερή άγνωστα στο κοινό στοιχεία ξεδίπλωσε το ιστορικό της μάχης.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλη την εκδήλωση καθώς και φωτογραφικό υλικό : 0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.