Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019Ημέρα ανακύκλωσης στο Δήμο Πρεσπών ήταν η Πέμπτη 28/11 στον περίβολο του Δημαρχείου στο Λαιμό Πρεσπών σηματοδοτώντας την έναρξη δράσεων αναβάθμισης της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης στα χωριά των Πρεσπών. 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν παιδιά των λυκειακών τάξεων των Πρεσπών αλλά και πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων.

Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι νέοι κάδοι ανακύκλωσης που προμηθεύτηκε ο Δήμος Πρεσπών στα πλαίσια του έργου GreenPoint Mob, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα INTERREG IPA II CROSS BORDER COOPERATION PROGRAMME GREECE – ALBANIA 2014-2020. 
Με την αξιοποίηση των πόρων του προγράμματος ο Δήμος είναι σε θέση να αναπτύξει ένα πλήρες δίκτυο σημείων ανακύκλωσης στα χωριά των Πρεσπών τριπλασιάζοντας τους κάδους ανακύκλωσης που πλέον θα καλύπτουν όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου.

Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκε από την εκπρόσωπο της ΔΙΑΔΥΜΑ κ. Κατερίνα Γιαννακούλη το νέο κινητό πράσινο σημείο που προμηθεύτηκε η ΔΙΑΔΥΜΑ στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος (του οποίου είναι ο συντονιστής εταίρος) για την ανακύκλωση στον Δήμο Πρεσπών το οποίο καλύπτει πλην των τεσσάρων βασικών ροών ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, πλαστικό αλουμίνιο, γυαλί) και τις υπόλοιπες ροές οικιακών αποβλήτων όπως είναι τα : Ρούχα υφάσματα και παπούτσια , μικρές ηλεκτρικές συσκευές ,χρησιμοποιημένοι λαμπτήρες , μπαταρίες , τηγανόλαδα , επικίνδυνα οικιακά απόβλητα , για αξιοποίηση στα πλαίσια της κυκλικής οικονομίας!
Στα πλαίσια της εκδήλωσης έγινε επίδειξη ανακύκλωσης πλαστικού από την ΚΟΙΝΣΕΠ Φύση και Πολιτισμός. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφικό υλικό0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.