Πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2020 ημέρα Σάββατο στις 17 : 00΄μ.μ συνάντηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α΄θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας με την Βουλευτή της Π.Ε Φλώρινας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Πέρκα Πέτης, για την επίδοση ψηφίσματος που αφορά στις μεταρρυθμιστικές αλλαγές στην Παιδεία και στην ψήφιση του νομοσχέδιου.
Εκφράσαμε λοιπόν την αντίθεση μας :
  • Στην υποβάθμιση του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων στη δημόσια εκπαίδευση και την εξίσωσή τους με τους τίτλους κολλεγίων που η κυβέρνηση προχώρησε.
  • Για τον αποκλεισμό των συναδέλφων μας αποφοίτων των 2ετών Παιδαγωγικών Ακαδημιών και Σχολών Νηπιαγωγών που εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές στη δημόσια εκπαίδευση.
  • Για τις τιμωρητικές διατάξεις που εισάγονται με το άρθρο 58 για τον τριετή αποκλεισμό από τους διορισμούς στους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.
  • Για την αντιμετώπιση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίοι έχουν ήδη τύχει της απαξίωσης της προϋπηρεσίας τους, από την προηγούμενη κυβέρνηση, με τον νόμο 4589/19 και καλούνται να προσφέρουν υπηρεσίες σε απομακρυσμένες περιοχές πληρώνοντας παράλογα ενοίκια και με υψηλό κόστος μετακινήσεων.
  • Στην έλλειψη κινήτρων που πρέπει να δοθούν(μοριοδότηση), ώστε να υπηρετούν οι εκπαιδευτικοί σε δυσπρόσιτες περιοχές και για την αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Ακολούθησε συζήτηση και προτάσεις του συλλόγου μας για τις παραπάνω ρυθμίσεις του επίμαχου νομοσχεδίου.
Καταθέσαμε επίσης τις θέσεις και τις προτάσεις του συλλόγου μας που αφορούν σε εκπαιδευτικά θέματα και προβλήματα καθημερινότητας και που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής μας.

Έτσι τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν :
  • · Οι πρόσθετες έκτακτες επιχορηγήσεις που πρέπει να δοθούν στις Σχολικές Μονάδες της περιοχής μας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών έτσι ώστε αυτές να ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με τη θέρμανση και η δυσκολία στις μετακινήσεις των μαθητών.
  • · Η αντίθεσή μας στις συγχωνεύσεις και τις μετονομασίες τμημάτων των Πανεπιστημίων, που δημιουργούν σύγχυση και αβεβαιότητα στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων και οι περαιτέρω συγχωνεύσεις Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων.
  • Η επιδίωξη της υλικοτεχνικής υποδομής και η ενεργειακή αναβάθμιση των Σχολείων της περιοχής μας.
  • Να σταματήσει η παρατεταμένη υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης.
  • Η δημιουργία ενός νέου προστατευτικού νομοθετικού πλαισίου για τους εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε να μην έχουμε περιπτώσεις καταλογισμού ευθυνών για πράξεις που δεν τους αναλογούν.
  • Η επικρότηση από μέρους της βουλευτού, της δημιουργίας Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.
Αφού θέσαμε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μας καταλήξαμε σε συμπεράσματα.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΛΑΖΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ