Δήλωση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Π. Πέρκα σχετικά με την ψήφιση του Σ/Ν του Υπ. Παιδείας «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ερευνητικών και τεχνολογικών φορέων και άλλες διατάξεις».

Σήμερα Πέμπτη 23/01/2020, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το Σχέδιο Νόμου του Υπ. Παιδείας, το οποίο:

α. στο άρθρο 16 χρηματοδοτεί τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα βάσει των επιδόσεών τους, με στόχο να περιορίσει την πρόσβαση στην εκπαίδευση, να κλείσει σχολές, τμήματα και ιδρύματα και εν τέλεινα αποδυναμώσει την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης προς όφελος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

β. στο άρθρο 33 αναστέλλει την ίδρυση 37 νέων Τμημάτων και μεταξύ αυτών, του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας και του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Γεωπονικής Σχολής Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αλλά και τα διετή Τμήματα Οινολογίας-Αμπελουργίας και Αργυροχρυσοχοΐας.

γ. στο άρθρο 50 εξισώνει τα πτυχία κολλεγίων με τα πτυχία των Α.Ε.Ι. και παρέχει ισοτιμία κατά παράβαση του Άρθρου 16 του Συντάγματος.

Συνεπώς, μετά από αίτημα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία, καταγράφηκαν στην πολιτική ιστορία της χώρας τα ονόματα όλων αυτών που έβαλαν την υπογραφή τους σε ένα ακόμα έργο που θυμίζει τα περίφημα σχέδια Αθηνά, που πλήγωσαν την περιοχή μας στην έναρξη της πολυετούς κρίσης. 
Σήμερα, για άλλη μια φορά, έβαλαν ταφόπλακα στην Ανώτατη Εκπαίδευση, προσέβαλαν το δημόσιο Πανεπιστήμιο και αδίκησαν χιλιάδες νέους/ες, που αναζητούν καλύτερη τύχη σπουδάζοντας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την Φλώρινα, αφού πρώτα υποβλήθηκαν σε εξοντωτικές διαδικασίες εξετάσεων για να κατακτήσουν τους στόχους τους. 
Σήμερα, για άλλη μια φορά, αδίκησαν την Φλώρινα των Τεχνών, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης. Σήμερα, χάθηκαν δεκάδες θέσεις εργασίας, παραγωγικού δυναμικού στον χώρο της τέχνης, του πολιτισμού και της παιδείας. Χάθηκαν νέοι/ες που θα προσέφεραν στην περιοχή μας πνευματικό και καλλιτεχνικό έργο. Όλα αυτά λίγο πριν την εντελώς ακανόνιστη, βεβιασμένη και δίχως σχέδιο απολιγνιτοποίηση. 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας
Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα