γράφει ο Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

Τίποτα δεν προμήνυε το τι θα συνέβαινε κατά την επίσκεψη της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κας Δόμνας Μιχαηλίδου.
Όλα κυλούσαν ομαλά σύμφωνα με το πρόγραμμα που μας εστάλη. Κι ενώ την περιμένανε στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Κιοσές και ο

Αντιπεριφερειάρχης αγροτικής πολιτικής Βασίλης Άμπας, τους άφησε «στα κρύα του λουτρού» που λέει ο λαός μας, τους αγνόησε, τους παρέκαμψε, ακύρωσε την επίσκεψη της στην Αντιπεριφέρεια και μετέβη στην μητρόπολη όπου συνάντησε τον Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο.

Η κα Μιχαηλίδου προφασίστηκε ότι καθυστέρησε να έρθει κι ως εκ τούτου δεν είχε χρόνο να επισκεφθεί τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, είχε όμως άνετο χρόνο να επισκεφθεί ταβέρνα και καφετέρια της πόλης μας. Δεν ξέρω αν επισκέφθηκε και το καζίνο. Είναι κι αυτός ένας επισκέψιμος χώρος, να βλέπεις αφ’ υψηλού την Φλώρινα και τα προβλήματα της και εκ του μακρόθεν.

Μέγα λάθος της κ. Μιχαηλίδου να μην επισκεφθεί την Αντιπεριφέρεια. Πολιτικό, ηθικό, κοινωνικό και κυρίως ασέβεια προς τον θεσμό του αιρετού Αντιπεριφερειάρχη και προσβολή των πολιτών της ΠΕ Φλώρινας, εκπρόσωποι των οποίων είναι οι Περιφερειακοί μας Σύμβουλοι. Αυτή η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας κα Υφυπουργέ έχει εκλεγμένους άρχοντες, οι οποίοι δεν βρίσκονται τυχαία στις θέσεις αυτές, ούτε και χρησιμοποιώντας την πολιτική τεθλασμένη αλλά βρίσκονται εκεί με την θέληση και απόφαση των Φλωρινιωτών. Κάποιοι μάλιστα εκλέγονται για πάνω από 10 χρόνια όπως είναι ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κιοσές, που σας περίμενε μάταια στο γραφείο του, όταν εσείς περί άλλων τυρβάζατε.

Εάν η κα Υφυπουργός ήρθε για να νιώσει από κοντά τις κρύες μέρες του χειμώνα έπρεπε νάρθει νωρίτερα που είχαμε περισσότερο κρύο. Αν ήρθε όμως να δει από κοντά τα προβλήματα των ιδρυμάτων που ανήκουν στην αρμοδιότητα της, τότε θα έπρεπε πρώτα να επισκεφθεί την Αντιπεριφέρεια, η οποία έχει υπό την εποπτεία της δύο ιδρύματα το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και την Παιδόπολη, την οποία επισκέφθηκε χωρίς να παρίσταται και ο κ. Κιοσές. Πολιτική απρέπεια από την πλευρά της αλλά και προσβολή προς το πρόσωπο του κ. Αντιπεριφερειάρχη.

Όμως τι σόι Υφυπουργός Εργασίας είσαι όταν δεν συναντιέσαι με τον κατ’ εξοχήν φορέα της εργασίας και της ανεργίας που είναι το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας; Μάλιστα ένα Εργατικό Κέντρο που πέρα από παρατάξεις και κόμματα, προσπαθώντας από κοινού, έχει να επιδείξει ένα σημαντικό έργο.

Θεωρώ ότι δεν συναντήθηκε ούτε και με τα κομματικά στελέχη της Φλωριναίας ΝΔ.

Εκτιμώ ότι με τέτοια συμπεριφορά από τη κ. Υφυπουργό δεν περιμένω και καμιά λύση των προβλημάτων και των αιτημάτων που της έχουν τεθεί.
Κρατώ πολύ μικρό καλαθάκι.

Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης