Το Επιμελητήριο Φλώρινας επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Λέσκοβατς και Νοτίου Σερβίας Γκόραν Σαβιτς (Goran Savic).

Ο κ.Γκόραν Σάβιτς έτυχε θερμής υποδοχής από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββα Σαπαλίδη και το ΔΣ του Επιμελητηρίου.

Ο σκοπός της επίσκεψης του κ Γκόραν Σάβιτς ήταν η συζήτηση και οι συναντήσεις με επιχειρηματίες για περαιτέρω δικτύωση για την εξαγωγή φρούτων από την Φλώρινα προς την Σερβία όπως είχε συμφωνηθεί πριν δυο μήνες με τους επιχειρηματίες της Φλώρινας που είχαν επισκεφθεί την Σερβία.


Συζητήθηκε επίσης η συμμετοχή σε κοινές εκθέσεις και η ηλεκτρονική δικτύωση των δύο πλευρών για την προώθηση των προϊόντων τους.


Ο χαιρετισμός του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Λεσκοβατς : 

"Αγαπητέ πρόεδρε και φίλε Σάββα, σας ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή σήμερα εδώ στη Φλώρινα. Μπορώ να πω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι στον τόπο σας για τέταρτη φορά. 
Έχω συνοδεύσει επιχειρηματίες στην περιοχή πριν από τρία χρόνια μέσα από μία οργανωμένη αποστολή. Περάσαμε από τη Φλώρινα και στη συνέχεια πήγαμε στην Κέρκυρα όπου θέλαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στους πεσόντες Σέρβους πολεμιστές. Συναντήσαμε τότε θερμή υποδοχή και καλωσόρισμα από τον φίλο Σάββα και τους συνεργάτες του.


Προκειμένου να ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας με τους επιχειρηματίες της Φλώρινας, ο Σάββας επισκέφτηκε την περιοχή της Νότιας Σερβίας με κλιμάκιο επιχειρηματιών πριν από δύο μήνες όπου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες επαφές. 
Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι καθώς είναι πολλά τα κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ μας. Οι Σέρβοι επιχειρηματίες εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφτούν οι Φλωρινιώτες σε μεγάλο αριθμό τις εκθέσεις στο Βελιγράδι και το Νόβισαντ.


Λόγω της στενής πλέον σχέσης που έχουμε αναπτύξει, η συνεργασία μεταξύ των Επιμελητηρίων Φλώρινας και Νότιας Σερβίας από εδώ και πέρα θα είναι ακόμα καλύτερη.
Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να υπάρξει συνεργασία όχι μόνο με τη Νότια Σερβία αλλά με όλη τη χώρα. Επιθυμούμε τα προϊόντα της Φλώρινας να εισαχθούν στην αγορά της Σερβίας και τα προϊόντα μας να εισαχθούν στην αγορά της Φλώρινας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αγαπητό πρόεδρο, που είναι για μένα φίλος και ειλικρινής συνεργάτης. Θα δημιουργήσουμε μαζί μια κοινή βάση δεδομένων για τους επιχειρηματίες ώστε να έχουν πιο στενή συνεργασία μεταξύ τους. Το Σέρβικο επιμελητήριο δίνει την πλήρη υποστήριξή του και όσοι επιχειρηματίες θέλουν να συνεργαστούν με τη Σερβία μπορούν να απευθύνονται στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φλώρινας.

Σας ευχαριστώ πολύ για άλλη μια φορά."