Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών Π. Πέρκα, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο» της ΕΡΤ1 την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

Στο πρώτο μέρος της τηλεοπτικής της παρουσίας, σχολίασε την επικαιρότητα σχετικά με τα απανωτά λάθη της κυβέρνησης στο πεδίο του ποδοσφαίρου και την πολιτική διάσταση τους, ως εξής:

  • Βλέπουμε ότι έγινανλάθη τα οποία οδήγησαν σε σοβαρό πολιτικό πρόβλημα, το πρώτο είναι ότι ο κ. Αυγενάκης άλλαξε δύο μέλη της ΕΕΑστη μέση της αγωνιστικής περιόδου δίχως την έγκριση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής. Το δεύτερο είναι η τροπολογία για την μείωση των ποινών, το οποίο αποτελεί λάθος πάνω στο λάθος, που όχι μόνο ειρήνη δεν φέρνει αλλά οξύνει τα πνεύματα. Τραγικοί χειρισμοί του κ. Αυγενάκη αλλά και γενικότερα της κυβέρνησης της ΝΔ.
  • Θυμόμαστε ότι όταν ο Υπουργός τότε κ. Βασιλειάδης, σε μία αντίστοιχη κρίσιμη στιγμή τοποθετήθηκε για διακοπή του πρωταθλήματος, ασκήθηκε σκληρή κριτική από τη ΝΔ. Έρχεται λοιπόν σήμερα ο κ. Μητσοτάκης και απειλεί με το ίδιο.
  • Πρέπει να μπει μια τάξη σε όλους τους χώρους της πολιτικής και της κοινωνίας. Όταν όμως άνθρωποι του ποδοσφαίρου που κατέχουν τηλεοπτικά μέσα και έντυπα, στηρίζουν απροκάλυπτα προεκλογικά και μετέπειτα την κυβέρνηση της ΝΔ, την οδηγούν σε εξάρτηση και οφείλει να εξυπηρετήσει αυτά τα συμφέροντα. Εκεί υπάρχει το πρόβλημα και πρέπει να δοθεί μια οριστική λύση.

Σχετικά με την αντιπαράθεση για τον τραγελαφικό πλωτό φράχτη 2.500 μέτρων, που η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να τοποθετήσει στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, τοποθετήθηκε ως εξής:
  • Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν κατάλαβε και ακόμα προσπαθεί να καταλάβει το προσφυγικό ζήτημα.
  • Η Ευρώπη γελάει με την διάθεση της κυβέρνησης να τοποθετήσει φράχτες στα θαλάσσια σύνορα. Παρακολουθούμε ένα τεράστιο «τρολάρισμα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την «πιλοτική» τοποθέτηση φράχτη 2,5 χλμ.
  • Διέλυσαν το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και μετά από έξι μήνες που στα νησιά το πρόβλημα έγινε τεράστιο, κατάλαβαν την αναγκαιότητα ύπαρξής του.
  • Τι σημαίνει «πιλοτικό»; Βάζω σε όλη την ακτογραμμή και στα περάσματα, πολλά χιλιόμετρα με τεράστιο κόστος και παρακολουθώ για ένα διάστημα αν μειώθηκαν οι ροές. Αλήθεια, θα ρίξουμε 180-200 εκ. ευρώ στη θάλασσα;Και αν αποδειχθεί ότι δεν λειτουργεί;
  • Είναι καθαρά επικοινωνιακό, που στην αρχή προκαλεί γέλιο αλλά μετά προβληματίζει. Η Ευρώπη ήδη προβληματίζεται στο τι ακριβώς κάνουμε. Η αποτυχία της κυβέρνησης ήταν παταγώδης από την αρχή.
  • Η ουσία είναι ότι δεν κατάλαβαν ποτέ τη δυσκολία, την σοβαρότητα και πως πρέπει να κινείσαι προς τα έξω και προς τα μέσα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας
Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών