Νοσταλγικές εικόνες από το παρελθόν της Φλώρινας φιλοξενεί κάθε Παρασκευή η στήλη "Παράθυρο στο παρελθόν" της εβδομαδιαίας εφημερίδος "Φωνή της Φλωρίνης " και συγκεκριμένα στο σημερινό φύλλο με αριθμό κυκλοφορίας 2860/21.02.2020 ο εκδότης Σωτήριος Βόσδου, μας μεταφέρει στις 12 Φεβρουάριου του έτους 1977 σε φωτογραφικό στιγμιότυπο από την παρέλαση για τον εορτασμό της Μάχης της Φλωρίνης.

Ας δούμε λοιπόν τι μας περιγράφει για την φωτογραφία αυτή :

12η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1977
ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΟΙ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ

Ο εορτασμός της Μάχης της Φλωρίνης, της 12ης Φεβρουαρίου 1949, περιλάμβανε και παρέλαση καθώς, μέχρι και το 1981, είχε καθιερωθεί η ημέρα αυτή να είναι αργία.
Σε όλες τις παρελάσεις συμμετείχαν και οι προσκοπικές ομάδες, οι οποίες ήταν πολυάριθμες καθώς στον προσκοπισμό συμμετείχαν πάρα πολλοί Φλωρινιώτες.
Την δεκαετία του 1960 είχε δημιουργηθεί,με πρωτεργάτη τον Λάζαρο Γούναρη, και ομάδα χιονοπροσκόπων, η οποία και επαναδραστηριοποιήθηκε το 1976.

Η φωτογραφία μας, με τους χιονοπροσκόπους να παρελαύνουν με τις άσπρες στολές και τα σκί, είναι από την παρέλαση της 12ης Φεβρουαρίου 1977 και προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του Παναγιώτη Κοΐδη, καθηγητή φυσικής αγωγής, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ για την παραχώρηση.

Διακρίνονται στην πρώτη σειρά (από αριστερά) οι Θανάσης Τσιουμήτας και Στέλιος Φεσατίδης. Πίσω από τον Θανάση Τσιουμήτα, στην δεύτερη σειρά, είναι ο Λεωνίδας Βόσδου και πιο πίσω ο Παναγιώτης Κοΐδης.