Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020

on

Η Ομοσπονδία Παραδοσιακής Τοξοβολίας της Σιγκαπούρης διοργανώνει στο Shelton Range Open House της πόλης της Σιγκαπούρης , το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, διήμερες εκδηλώσεις Παραδοσιακής Τοξοβολίας, στις οποίες δύο τοξότες από την Φλώρινα θα συμμετάσχουν ως κεντρικά πρόσωπα και ειδικοί προσκεκλημένοι από την Ελλάδα. 

Ο τοξότης και αρχαιολόγος Σπύρος Μπάκας θα μιλήσει στο διεθνές κοινό της εκδήλωσης για την αρχαία Ελληνική Τοξοβολία (ιστορία, τεχνικές τόξευσης, εξοπλισμός) και την σύγχρονη Παραδοσιακή Τοξοβολία στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα η τοξότριαΕλένη Αντωνιάδου θα συμμετάσχει ως εκπαιδευτής τοξοβολίας, σε μιαδιαδραστική επαφή με το κοινό με σκοπό την γνωριμία του με το άθλημα.

Η Σιγκαπούρη είναι μια χώρα με μακρά παράδοση στην Παραδοσιακή Τοξοβολία με χιλιάδες ενεργούς τοξότες και δεκάδες οργανωμένα πεδία τοξοβολίας. Η τοξοβολία στην χώρα έχει τις ρίζες της στο Σουλτανάτο της Μαλαισίας (16ος αιώνας) το οποίο είχε πολύ στενούς δεσμούς με την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η σύγχρονη αναβίωση της παραδοσιακής τοξοβολίας της Σιγκαπούρης πραγματοποιήθηκε στα πρώτα έτη της νέας χιλιετίας, με οργανωμένες προσπάθειες οι οποίες σύντομα οδήγησαν και στην δημιουργία Ομοσπονδίας Παραδοσιακής Τοξοβολίας.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Τοξοβολίας ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ -με έδρα την Θεσσαλονίκη- στον οποίο δραστηριοποιούνται ενεργά οι άνω αναφερόμενοι τοξότες, έχει μέλη σε πολλές πόλεις της Μακεδονίας, και στην Φλώρινα. Στην περιοχή της Φλώρινας διοργανώνει με επιτυχία κάθε χρόνο τον Διεθνή Αγώνα 3D Τοξοβολίας “ΑΡΚΤΟΣ” και δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια σε εθνικούς και διεθνείς αγώνες τοξοβολίας ανοιχτού πεδίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.