Συνάντηση της Κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την εγκαθίδρυση μίας Συνοριακής Διέλευσης στην περιοχή της Λίμνης Πρεσπών (Σκόπια, 31.01.2020)

Την 31 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στη Δημοκρατία της Βορείου Μακεδονίας, στα Σκόπια, η πρώτη συνάντηση της Κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την εγκαθίδρυση μίας Συνοριακής Διέλευσης στην περιοχή της Λίμνης Πρεσπών.


Προεδρεύων της πρώτης συνάντησης ήταν ο Μόνιμος Υφυπουργός του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Βορείου Μακεδονίας, κ. Zoran Popov. Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας ήταν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Τα δύο μέρη επεξεργάστηκαν και κατέληξαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία επί του κειμένου του καταστατικού λειτουργίας της  Κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, το οποίο πρόκειται να υιοθετηθεί στη δεύτερή της συνάντηση.

Η συνάντηση έλαβε χώρα σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα και σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης.Συμφωνήθηκε, όπως η δεύτερη συνάντηση της Κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων πραγματοποιηθεί κατά το πρώτο ήμισυ του μηνός Μαρτίου, στην Ελλάδα.


πηγή : Υπουργείο Εξωτερικών
φώτο : Παν.Πασχαλίδης Δήμαρχος Πρεσπών