Τα Φώτα στον ΟΞΙΦ, έπεσαν εχθές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, κατά την Ετήσια Γιορτή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας για την Κοπή της Βασιλόπιτας, της Βράβευσης των Καλύτερων Ξιφομάχων και Σωματείων αλλά και της Απονομής των Τίτλων στους Απόφοιτους της Σχολής Προπονητών της ΓΓΑ.

Σε μια κατάμεστη Αίθουσα από Αθλητές, Προπονητές, Παράγοντες και Φίλους του Αθλήματος και με την Τιμητική Παρουσία του Συνόλου της Αθλητικής Ηγεσίας της Χώρας, τους κ.κ. Σ. Καπράλο Πρόεδρο της ΕΟΕ, Γ. Μαυρωτά Γ.Γ. Αθλητισμού, Ι. Κούβελο Πρόεδρο της ΕΘΝΟΑ, Σ. Αγγελούδη, Σ. Ζαννιά, Β. Κάκκο Δ/ντη Αγωνιστικού Αθλητισμού της ΓΓΑ και πολλούς άλλους ακόμα, τιμήθηκαν Όλοι οι Έλληνες Ξιφομάχοι και οι Προπονητές τους, που σήκωσαν την Ελληνική Σημαία Ψηλά, κατακτώντας Μετάλλια και Εξαιρετικές Επιδόσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα τα χρόνια που πέρασαν.

Τιμήθηκαν οι κ.κ. Δ. Χατζησαράντος και Δ. Κοντός για την πολύχρονη προσφορά τους στο Άθλημα καθώς και οι Διεθνείς Διαιτητές μας μεταξύ των οποίων και ο «δικός» μας Στάθης Γεροσίδερης.

Τιμήθηκαν, επίσης, τα Σωματεία που ξεχώρισαν με τη Δράση τους τη Χρονιά που πέρασε και εκεί ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας κυριολεκτικά σάρωσε:

1η Θέση στην Κατηγορία -13
1η Θέση στην Κατηγορία -17
1η Θέση στην Κατηγορία -20

Και 1η Θέση στη Γενική Βαθμολογία – Καλύτερο Σωματείο στην Ελλάδα το 2019.

Τα Βραβεία παρέλαβε ο Πρόεδρος του ΟΞΙΦ κος Χρήστος Παυλίδης από τους κ.κ. Σ. Αγγελούδη Αντιπρόεδρο της ΕΟΕ, Σ. Ζαννιά Πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας, Σ. Δουβή πρώην ΓΓΑ και Εμμανουήλ Κατσιαδάκη Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας - Γ. Γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.

Τέλος, απονεμήθηκαν οι Τίτλοι στους Απόφοιτους της Σχολής Προπονητών της ΓΓΑ. Από τον ΟΞΙΦ τον Τίτλο του Προπονητή έλαβαν οι Νίκος Τσώκας, Δημήτρης Δούδος, Ρωμανός Ρεπάτσης, Νίκος Χαραλαμπίδης και Πέτρα Ντώνου.

Μπράβο!