Παρουσία της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Π. Πέρκα στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΙ

Π. Πέρκα: Ενώ γύρω-γύρω έχουμε ένα διεθνές σκάνδαλο, σε αυτή την χώρα έχουμε σκευωρία, πράγμα απίστευτο. Δήλωσε η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Π. Πέρκα, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΙ την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020


Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

Στην έναρξη της τηλεοπτικής παρουσίας δήλωσε πως το μείζον θέμα αυτές τις μέρες είναι η Δημοκρατία, η διάκριση των εξουσιών και το κατά πόσο αυτή η χώρα που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή, μπορεί να συμβαδίσει με θεσμούς όπως των προστατευόμενων μαρτύρων, που ισχύει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. «Αν αυτό λοιπόν, δεν προστατευτεί επειδή η πλειοψηφία της Επιτροπής αποφασίζει αλλιώς, έχουμε ζήτημα. Δεν μπορεί η προανακριτική να είναι πάνω από το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας και της Ε.Ε. Ενώ γύρω-γύρω έχουμε διεθνές σκάνδαλο, σε αυτή την χώρα έχουμε σκευωρία, πράγμα απίστευτο. Ο ελληνικός λαός βγάζει τα συμπεράσματα του γιατί αυτή η χώρα προσφάτως πέρασε μια τρομερή κρίση, από την οποία ακόμα δεν έχει συνέλθει», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, σημείωσε πως ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της κρίσης και του χρέους των 320 δις που δημιουργήθηκε, οφείλεται σε φαινόμενα διαφθοράς με πρώην Υπουργούς και πολιτικά στελέχη στις φυλακές. Η διεθνής κοινότητα και κυρίως η Ευρώπη έχει μια νομολογία για να αυξήσει την επιρροή και την προστασία μαρτύρων κατά της διαφθοράς. «Αν λοιπόν, αυτή την φορά δεν προστατευτούν οι μάρτυρες, δεν θα έχουμε ποτέ ξανά προστατευόμενους μάρτυρες σε αυτή την χώρα γιατί κανείς δεν θα διακινδυνέψει την ζωή του…Αν θέλουμε και μεις να είμαστε μια χώρα ευρωπαϊκή, ευνομούμενη, με κράτος δικαίου, πρέπει να τηρηθεί η προστασία των μαρτύρων. Αν είναι αξιόπιστοι, θα το κρίνει η δικαιοσύνη και έχουν κριθεί για να μπορέσουν να μπουν σε αυτό το καθεστώς », δήλωσε σχετικά.

Τέλος, σχετικά με τις αιτιάσεις των συναδέλφων της στο πάνελ, ανέφερε: «Να απαντήσουν όλοι αν υπάρχει σκάνδαλο Novartis ή είναι σκευωρία. Και εάν πρέπει να προστατευθεί ο θεσμός των προστατευόμενων μαρτύρων. Οι συνεχείς αναφορές σε ‘κουκούλα’ και κουκουλοφόρους καταδεικνύει την αντίληψη που έχουν για το θέμα. Υποβαθμίζεται το γεγονός ότι υπάρχουν προστατευόμενοι μάρτυρες για φαινόμενα διαφθοράς και αυτό το αντιλαμβάνεται πολύ καλά ο κόσμος».

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας
Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών