Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020


Το ΔΣ του ΕΚΦ Φλώρινας εκφράζει την δυσαρέσκεια του για την σύσκεψη -παρωδία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Δημαρχείο Αμυνταίου παρουσία του Υπουργού Ενέργειας κου Χατζηδάκη με θέμα την απολιγνιτοποίηση της περιοχής.

Η προχειρότητα της συνεδρίασης, που χαρακτηρίστηκε ως ευρεία σύσκεψη φορέων, δεν οδήγησε σε κανένα αποτέλεσμα και δημιούργησε περισσότερη ανασφάλεια στους εργαζόμενους και στους κατοίκους της περιοχής.
Στη συγκεκριμένη σύσκεψη δεν κλήθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, ο Δήμαρχος Φλώρινας, το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, το ΕΒΕ και γενικά όλα τα σωματεία των εργαζομένων στην ενέργεια και τον λιγνίτη.

Εάν αυτό αποκαλείται διαβούλευση, τότε δηλώνουμε ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων.

Η απαξιωτική αυτή για τα συνδικάτα της περιοχής στάση είναι η δεύτερη μέσα σε ένα μήνα εκ μέρους της κυβέρνησης, καθώς πριν τρεις εβδομάδες επισκέφτηκε την περιοχή μας η υφυπουργός Εργασίας και δεν συναντήθηκε με τη διοίκηση του εργατικού μας κέντρου αδιαφορώντας ακόμα και για έναν τυπικό διάλογο μαζί μας.
Το θέμα της μετάβασης της περιοχής μας στην μεταλιγνιτική εποχή μετά της ξαφνική απόφαση της Κυβέρνησης για βίαιη απολιγνιτοποίηση είναι πολύ σοβαρό για να μένουν εκτός συζήτησης οι θεσμικοί φορείς του τόπου.

Όσο και αν θέλουν να φιμώσουν τη φωνή των εργαζομένων, εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το δικαίωμα στην εργασία, τη ζωή και την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον σκληρά δοκιμαζόμενο ιδιωτικό τομέα.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΚΦ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.