Εντυπωσίασε για ακόμα μια φορά ο Στέργιος Τσώκας πάνω στη Πίστα αποδεικνύοντας πως θα είναι από τους Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Ξιφασκίας.

Στην Παιανία και στο 4ο Βαθμολογούμενο Κύπελλο Ανδρών στο Ξίφος Μονομαχίας «Ανδρέας Γερμακόπουλος» κατέκτησε τη 2η θέση και το Ασημένιο Μετάλλιο προσθέτοντας πολύτιμους βαθμούς στην Κούρσα για την Κορυφή.

Ο Αστέριος αν και έκανε ήττα στους προκριματικούς ομίλους (από τον Ράμναλη με 4-5) στην συνέχεια κυριολεκτικά σάρωσε τους αντίπαλους τους μέχρι τα ημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισε και νίκησε τον Σάββα Καββαδία (ΠΑΟ) 15-12 σε ένα πραγματικά συγκλονιστικό παιχνίδι.

Η υπερπροσπάθεια του ημιτελικού δεν άφησε τον Στέργιο να διεκδικήσει το ίδιο δυνατά και τον Τελικό απέναντι στο Γιώργο Αμπάλοφ από τον οποίο έχασε 12-15 και ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου.

Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Νικόλα Τσώκα (6ος), Άγγελο Ρασπόπτση (9ος) , Θώμη Αναστασίου (17η) και Χρήστο Κίζο (24ος).

Ο Στέργιος με τον Νικόλα θα ταξιδέψουν στη Βουδαπέστη (5-8 Μαρτίου) για το τελευταίο κριτήριο για την Προολυμπιακή Πρόκριση.

Στην Αθήνα, επίσης, ταξίδεψαν και οι Μαρία Κετσετζή, Δήμητρα Τσατσαράκη και Βασίλης Λουκίδης για την 1η τους συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σπάθης -20.

Το επόμενο Σ/Κ ο ΟΞΙΦ διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το Kids Cup Vol.3 με τη συμμετοχή 100 παιδιών από Ελλάδα και Βουλγαρία.

Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα -17 στο Πόρετς της Κορατίας είναι η Αφροδίτη Ταρενίδου και Δημήτρης Μοσχόπουλος.

Από το Δ.Σ.