ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην απολιγνιτοποίηση κατά την επίσκεψη των υπουργών Χατζηδάκη- Γεωργιάδη στην Δυτική Μακεδονία. 

Το Συντονιστικό εργατικών σωματείων και φορέων χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού της Δυτικής Μακεδονίας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην απολιγνιτοποίηση. Σήμερα στείλαμε μήνυμα στην ΕΕ, την κυβέρνηση και τους μονοπωλιακούς ομίλους πως δεν αποδεχόμαστε την απολιγνιτοποίηση- δεν αποδεχόμαστε την κόλαση που μας ετοιμάζουν. Οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν έχουν τίποτα να μας πουν, παρά μονάχα πόσα θα χάσουμε. Ο λαός τους γύρισε την πλάτη. Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι υπουργοί της είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία με σκοπό αν κλείσουν τις μονάδες και τα ορυχεία, να επιβάλλουν τις απολύσεις και να μας καταδικάσουν στην ενεργειακή φτώχεια. Εξυπηρετούν τα κέρδη των λίγων σε βάρος των πολλών.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και τους υπουργούς της που για να αποφύγουν την λαϊκή κατακραυγή των εργαζομένων της Δυτικής Μακεδονίας μπήκαν από τις πίσω πόρτες για να πραγματοποιήσουνε την ημερίδα τους στην Πτολεμαΐδα. Φοβούνται τους αγώνες μας, το συντονισμό και την κοινή πάλη των εργαζομένων με τα υπόλοιπα φτωχά στρώματα της κοινωνίας, για αυτό δεν δέχτηκαν ούτε καν το ψήφισμα του Συντονιστικού με τα αιτήματα μας. Ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας τους έχει γυρίσει την πλάτη, δεν τσιμπάει σε στημένους διαλόγους και παζάρια για το πώς και πότε θα γίνει η απολιγνιτοποίηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό να εντείνουμε την προσπάθεια ώστε το κάλεσμα μας ενάντια στην απολιγνιτοποίηση να φτάσει σε ακόμα περισσότερα σωματεία και συλλόγους. Τώρα να εντείνουμε τους αγώνες μας απέναντι στα σχέδια τους.

Συνεχίζουμε κλιμακώνουμε τη πάλη και ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, το απεργιακό κάλεσμα για τις 18 Φλεβάρη να φτάσει σε περισσοτέρους χώρους δουλειάς.